Garázdaság

2021.03.12. 14:38

Fejszével és botokkal támadtak, gersekaráti testvérpárt ítélt el a bíróság

A Szombathelyi Járásbíróság végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a gersekaráti testvérpárt, akik társtettesként, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és testi sértés vétsége miatt álltak bíróság elé – közölte a Szombathelyi Törvényszék.

vaol.hu

Fotó: Pixabay

Fotó: Pixabay

A sértett 2018. július 15-én hajnali 5 óra körül Gersekaráton, a Dózsa György utcában gyalogosan sétált hazafelé barátnőjével, amikor az utcán egy autójával megálló és abból kiszálló személlyel szóváltásba kerültek. Ez a személy a közelben lévő vádlottaknak, testvéreinek üzent, hogy jöjjenek ki az utcára. Ekkor az I. r. vádlott egy fejszével a kezében megjelent és fenyegetőleg megindult a sértett felé azt kiabálva, hogy szét fogja vágni a fejét, majd a fejszével több ütőmozdulatot tett a sértett irányába. A sértett egy bottal igyekezett elhárítani az ütéseket, de azok közül több is eltalálta a kezét. A sértettnek végül sikerült kirántani az I. r. vádlott kezéből a fejszét, melyet a sértett barátnője kapott fel és még távolabb hajította. Az I. r. vádlott ezt látva, a sértett barátnőjéhez is odalépett és megpróbálta lefogni, sőt egy fadarabbal a kezére ütött.

Mindeközben a II. r. vádlott is bekapcsolódott a tettlegességbe, oly módon, hogy egy botot vett magához és azzal a sértettet egy alkalommal fejbe ütötte. Amikor a sértett látta, hogy az I. r. vádlott barátnőjét bántalmazza, megpróbált a védelmére kelni, de ekkor mindkét vádlott rátámadt és megütötte. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A sértett barátnője sérülést nem szenvedett.

A bíróság az I. r. vádlottat, aki a bűncselekményeket korábbi felfüggesztett büntetésének próbaideje alatt követte el – halmazati büntetésül – 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, továbbá elrendelte a korábbi 10 hónap börtönbüntetésének a végrehajtását is. A II. r. vádlottat – mint többszörös visszaesőt halmazati büntetésül – 1 év 11 hónap börtönbüntetésre ítélte. A bíróság mindkét vádlottat eltiltotta a közügyek gyakorlásától és kötelezte a bűnügyi költség megfizetésére.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslat bejelentésére, míg mindkét vádlott és védője fellebbezést jelentett be az ítélettel szemben elsődlegesen bűncselekmény hiánya, másodsorban bizonyítottság hiánya miatt felmentés végett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában