Összevágják a mondókákat egy csokorba

2021.03.24. 07:00

Film készül húsvéti locsolóversekből

Locsolóversíró és -mondó versenyt hirdetett a Gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtár, március 29-éig lehet beküldeni a költeményeket videón előadva.

Merklin Tímea

Fotó: VN/Gencsapáti Művelődési Ház

A verseny vigasz fiúknak és lányoknak egyaránt, mivel idén nem szabad egymást látogatni, a virtuális térben zajlik majd a jelképes locsolkodás. Bárki bárhonnan bekapcsolódhat, kisvideóját egy nagyobb filmbe illesztik más locsolóversek közé.

Varga Albin, a művelődési ház igazgatója és munkatársai azzal szólítják meg a fiúkat, legényeket, kisebbeket és nagyobbakat, hogy gondoljanak a leányokra, el ne hervadjanak, legalább szóban, ebben a videós formában legyen folytatása a szép húsvéti hagyománynak, a körülmények most másra nem adnak lehetőséget.

A gencsapáti művelődési házban várják a legszebb, legviccesebb – akár saját költésű – locsolóverseket. A várakozásnak megfelelően maximum egyperces videót lehet készíteni (az összevághatóság miatt fontos, hogy a mobilt fektetve tartva készüljön a felvétel), és a spiegelszaboviktoria@gmail. com e-mail-címre kell beküldeni legkésőbb 2021. március 29-éig, hétfőig.

A közösségi oldalon ez egy „nemes ügy” kategóriájú esemény. A rövid videókból egy öszszeállítást készítenek, és azt húsvéthétfőn közzéteszik, hogy a lányok érezzék, a fiúk nem felejtették el őket.

[video width="368" height="656" mp4="https://www.vaol.hu/wp-content/uploads/2021/03/6515313received4100748186622500.mp4"][/video]

Persze azért kitaláltak egy jó kis „kontakt programot” is: a nagy húsvéti tojáskeresést. Elrejtenek majd a faluban, különböző helyeken csokitojásokat, hogy aztán egy kis segítséggel meg lehessen találni azokat. Természetesen a biztonság érdekében, az előírások betartásával, a csoportosulást elkerülve az egész falu területén lehet majd tojásokat keresni- találni. A tojásokat április 1-jétől, nagycsütörtöktől egészen a „készlet erejéig”, de legkésőbb április 3., nagyszombatig lehet keresni.

Kiemelt képünkön: A lányok idén megússzák, a húsvéti locsolkodás virtuális lesz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában