Tettünk egy kört

2021.03.07. 19:08

Így zajlott a korlátozások előtti utolsó hétvége Szombathelyen

A legtöbb üzlet hétfői bezárásának híre nem igazán késztette a megyeszékhelyen élőket pánikszerű vásárlásra. Legalábbis szombat délután a várost körülvevő bevásárlóközpontoknál sehol nem találkoztunk a fizetés utáni szombatokon megszokottnál nagyobb tömeggel.

Tersztyánszky Krisztina

Murai Róbert és Géczi Ágnes

Fotó: Szendi Péter

A Szombathely Centernél három órakor még bőven lehetett parkolóhelyet találni. Voltak, akik nem is az üzletek miatt jöttek ki a város szélére, hanem azért, hogy sétáljanak, a gyerekkel játsszanak egy kicsit a zöld területen. Az érkezők közül többen vették az irányt a játékbolt felé. Egy szombathelyi apuka elmondta: a kisfiának a jövő héten lesz a névnapja. Sietett hát megvásárolni az ajándékot, hiszen erre a következő napokban nem lesz lehetősége.

A legnagyobb érdeklődés az illatszerboltot övezte, pedig a drogériák az elkövetkező hetekben is nyitva maradhatnak. Egy középkorú pár kerti szobrokkal a hóna alatt jött ki az egyik üzletből. Jánosházáról érkeztek azzal a céllal, hogy a közeli füvészkertben növényeket vásároljanak. S ha már itt jártak, betértek a háztartási kellékek boltjába. – Egy tavat szeretnénk készíteni, és ahhoz gyűjtjük a kellékeket.

Murai Róbert és Géczi Ágnes Jánosházáról érkeztek Szombathelyre
Fotó: Szendi Péter

Már régebb óta keresünk ilyen figurákat, és most kedvező áron sikerült hozzájutnunk – mondta Géczi Ágnes. Hozzátette: novemberben átestek a koronavírus-betegségen, de az elővigyázatossági szabályokat természetesen betartják.

Két fiatal lány egy kis őrségi faluból érkezett. Elmondták: náluk nincs olyan nagy választék, mint a megyeszékhelyen, ezért most feljöttek, hogy még egy-két trendi tavaszi ruhadarabot beszerezzenek, amíg lehet. Nem bíznak benne, hogy a bezárások csak két hétig fognak tartani, ki kell használni a lehetőséget.

Úgy látszott a forgalomból, az emberek már a tavaszra készülnek, építkeznek, felújítanak, kertészkednek. A legnagyobb sorban állás ugyanis épp a népszerű barkácsáruháznál volt, holott az ilyen típusú üzletek a következő két hétben is nyitva tarthatnak.

A Fő téri üzletek közül néhány nyitva tartott szombaton délután és vasárnap is. Azért voltak sétálók teli táskákkal szombaton délután, de az üzletek iránti érdeklődés a legkevésbé se volt tömegesnek mondható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában