Költségvetés

2021.03.10. 07:00

Kifizetődő társulás Szentgotthárdon

Elfogadta éves költségvetését a Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulás.

Tersztyánszky Krisztina

20200218 Szentgotthárd Képen: Huszár Gábor polgármester Fotó: Szendi Péter Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A tizenhat tagönkormányzat nem csupán egyes közszolgáltatások ellátására szövetkezett, de intézményeket is közösen tartanak fenn: óvodákat, bölcsődét, a szentgotthárdi Városi Gondozási Központot és a Család- és Gyermekjóléti Központot. A veszélyhelyzetben a döntéseket a tagönkormányzatok véleményének kikérése után az elnök, Huszár Gábor – Szentgotthárd polgármestere – hozta meg. Tavaly a térségi szintű szolgáltatások működtetése és az ahhoz tartozó feladatellátás tette ki a munka legnagyobb részét, a határozatok többsége is ehhez kapcsolódott.

A szentgotthárdi kistérség területén jelentős értéket képvisel a szociális ellátórendszer. Az összefogás révén a térség legkisebb falujában is megvan mindazon szociális szolgáltatás, ami a térség központjában. A társulás idei költségvetését is jóváhagyták a polgármesterek: a szervezet 2021-ben több mint 706 millió forintból gazdálkodik, ebben mintegy 21 millióval több állami támogatás köszönhető a társulási formában történő feladatellátásnak.

Kiemelt képünkön: Elnök: Huszár Gábor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában