Ahol a faaprítás a prioritás

2021.03.01. 07:00

Körfűrész, fahasító, rézsűkasza: új gépek és eszközök Orfaluban

Közterületek karbantartásához használatos eszközökre nyert több mint 13 millió forint támogatást a település a Magyar falu programban. A beszerzett gépeket és szerszámokat csütörtökön V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő adta át.

Tersztyánszky Krisztina

20210225eszközátadó, V. Németh Zsolt, Köles Erika, Simon-Nagy Attila, Orfalu, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A politikus a Teaház mellett felsorakoztatott eszközöket bemutatva megjegyezte: az orfalusiak pályázata is jó példa rá, hogy milyen sokszínű a vidék, és hogy milyen jól illeszkedik ehhez a Magyar falu program. Az alig nyolcvan lakosú, erdők között meghúzódó faluban ugyanis nem a fűnyíró és a sövényvágó eszközök kapták a főszerepet, hanem egyszerű, megbízható erőgép és többfajta fafeldolgozó eszköz.

Nagy Attila polgármester hozzátette: náluk olyanok az adottságok, hogy valóban a körfűrésznek, fahasítónak, rézsűkaszának veszik a legnagyobb hasznát. Egyrészt, mert az önkormányzatnak is van erdőterülete, ahonnan tűzifát lehet kivágni. Másrészt a lakosság fele idős, nehezen mozgó ember. Hiába kapnak rönkfát az erdészettől, azt nem tudják felaprítani. Nagy segítség lesz számukra, ha az önkormányzati alkalmazott az új géppel felhasogatja nekik a tűzrevalót.

Kissné Köles Erika szlovén parlamenti szószóló is kifejezte örömét, hogy a kedvező kormányzati döntések a Rábavidék legkisebb falujában is éreztetik hatásukat. A beszerzett eszközökre Tóth Tibor plébános kérte Isten áldását.

Kiemelt képünkön: Tóth Tibor plébános áldotta meg a gépeket, eszközöket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában