értéket számolnak fel

2021.03.31. 14:00

Médiaközpont: A stúdióról tárgyalhatnak, a szerkesztőségek költöznek

Jelenleg mintegy 600 négyzetméteres területet „laknak be” a Szombathelyi Médiaközpont Nkft. munkatársai. Innen költöznek át az Agora Sportházba. A Géfin Gyula utcai székház bérleményét ugyan már felmondták, azonban arról még tárgyalhatnak, hogy a stúdió itt maradjon.

Tömböly Ágnes

20200825 Szombathely Szombathelyi Médiaközpont Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

– Azt, hogy a Szombathelyi Médiaközpont Géfin Gyula utcai bérleménye megszűnik, már a 2019-es önkormányzati kampány után pár nappal tudtam. Nem mondta ugyan senki, de biztos voltam abban, hogy az, ami 1995-ben itt indult, az megszűnik – mondta el lapunknak Lestár Péter, a székházat kiadó cég ügyvezetője. Hozzátette: lassan 26 éves értéket képvisel ez a hely, hiszen olyan legendás ügyvezetők dolgoztak itt, mint Velencei Pál, Váradi „Doda” Gábor, Lovass Tibor vagy éppen Velencei Renáta.

Majd a teljesség igénye nélkül sorolja a legendás szakembereket, akik a helyhez kötődtek: Ferenczy Gyöngyi, Tanai Ibolya vagy Tóth Balázs. Lestár Péter azt mondta, rossz érzés látni, hogy ez most megszűnik. Ezért az ügyvezető több javaslatot is letett már a döntéshozók asztalára. Az egyik legutolsó az volt, amiben felajánlotta, hogy óradíj ellenében az épület stúdió részét használhatná az önkormányzati társaság.

Hat hónap egyébként a bérleményre vonatkozó felmondási idő, a képzeletbeli óra március 1-jétől ketyeg. Ezzel párhuzamosan viszont meg kell kezdeni az új hely berendezését, később pedig a mostani bérlemény helyreállításáról is egyeztetni kell.

Az Agora-Sportház irodaépületében az első emeleten felszabadítható helyiségekben alakíthatják ki az önkormányzati hetilap és a szombathelyi tévé szerkesztőségének, hirdetés-szervezőinek az irodáit, valamint a vágószobát is – erről már Horváth Zoltán, az Ago- ra Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója, egyben a médiaközpont ügyvezetője tájékoztatott. Hozzátette: – A költözéssel kapcsolatosan különböző összegek hangzanak el, de számításaink szerint 15 millió forint alatt lesz a költsége. Egyeztetés zajlik még arról is, hogy a stúdió esetleg a Géfin Gyula utcai épületben marad.

Lestár Péter véleménye azonban az, hogy „nagyon-nagyon elszámolták a költözés és a helyreállítás költségeit”.

Racionalizál az önkormányzat, ez indokolja az Agora Szombathelyi Kulturális Központ és a Szombathelyi Médiaközpont NKft. összevonását is. A veszélyhelyzet után, várhatóan július 1-jétől állhat fel az Agora Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., amelynek ügyvezetői posztjára már kiírták a pályázatot.

Lestár Péter azzal zárta beszélgetésünket: – Ha valaki költözni szeretne, annak segíteni kell csomagolni. Én a csomagolásban szeretnék segíteni. Amellett, hogy az utolsó javaslatunk nagyon észszerű.

Egy év alatt egy embert hallgattak ki

A baloldali városvezetés első intézkedései között menesztette a médiaközpont éléről Lovass Tibort, és Halmágyi Miklóst tette meg ügyvezetőnek. Alig melegedett meg alatta az igazgatói szék, Halmágyinak már a társaság felügyelőbizottsága előtt kellett megmagyaráznia a cég bankkártyájával kiegyenlített temetési és szállodai számlákat. Nemény András polgármester belső vizsgálatot rendelt el, majd rend­őrségi feljelentést tett Halmágyi ellen, akinek a közgyűlés rendkívüli, azonnali felmondással szüntette meg a munkaviszonyát. Az ügyben sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a zalai rend­őrség nyomoz, elég ráérősen: több mint egy évvel a feljelentés után egy embert – vélhetően Halmágyi Miklóst – hallgattak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában