Titkos akció: harminc plusz rezsi

2021.03.02. 14:00

Menekülne a szombathelyi albérletéből egy nő, akit sakkban tart a főbérlője

A „harmincezer plusz rezsi” keretében egyre több pénzt akar, megalázza, durván bánik vele, abban a hiszemben, hogy úgysem tud menni sehová.

Merklin Tímea

Lakáskeresés illusztráció, 20210301, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

– A főbérlő anyagilag kihasznál, feleannyi vizet, villanyt, gázt sem használok, mint amit ő mond, az óraállásokat nem tudhatom – panaszolta névtelenséget kérő rokkantnyugdíjas olvasónk, aki nem nézhet tévét, nem hallgathat rádiót, mert a szobája egyik fala szomszédos a főbérlőjével, akit mindez zavar. Fürdőszoba-használat nincs, a konyhában lavórban kell mosakodnia, a kukába nem teheti be a szemetét.

Elköltözne, folyamodott már önkormányzati lakásért, de elmondása szerint azért nem kapott, mert túl sokan állnak előtte sorban; és amikor hirdetést adott fel, észrevette a főbérlő, bosszúból szétvagdalta a nő cipőjét, gúnyolódott vele, telefonon zaklatta, hogy „te szerencsétlen balfék, úgyis itt fogsz megdögleni, nem tudsz innen elmenni”. Mindezért most titokban szeretné megszervezni a menekülését.

Megkerestük a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálatot, hogy tudnak-e az esetről. Az asszonyt rendszeresen látogató, bevásárlásban segítő munkatársuk elmondta: ismeri a történetet, az asszony elmondása alapján az a véleménye, hogy el kell onnan menni, mert a főbérlő nagyon megkeseríti az életét.

Megerősítette: a nő már igényelt önkormányzati lakást, de nem kapott. A pénzügyi helyzet az, hogy harmincezer forint plusz rezsinél a nő nem tud többet fizetni lakhatásért a rokkantnyugdíjából, ilyen albérletet pedig nem könnyű találni. Olvasóinkat kérdezzük: ha volna ilyen lakrész (egy szoba tusolóval, vécével) kiadó, a Vas Népe szerkesztőségének (Széll Kálmán utca 40.) portáján leadhatják az ajánlatokat „Titkos menekülés” jeligére. Innen a családsegítő munkatársa közvetíti a kimentést kérő asszonynak, aki csak „egy kis nyugodt zugot” szeretne. Se kutyája, se macskája, káros szokásai sincsenek.

Kiemelt képünkön: Menekülnie kell, szobát keres – és főleg nyugalmat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában