köznevelés

2021.03.19. 07:00

Sikeres pályázás esetén jelentős fejlesztést hajthatna végre az egyik vasi város óvodája

A Szent­gotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal pályázatot állított össze A szentgotthárdi Játékvár Óvoda infrastruktúra-­fejlesztése címmel az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekhez kapcsolódó felhívásra. Siker esetén az intézmény fűtés-korszerűsítését oldanák meg, illetve felújítanának egy gyermekmosdót és egy öltözőt.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: VN/Szentgotthárdi KÖH

Az elmúlt esztendőkben – több sikeres projektnek köszönhetően – a szentgotthárdi óvodában és bölcsődében több fejlesztés is megvalósulhatott. Ezek legnagyobbikaként 2019-ben új épületszárny hoz­záépítésével az óvoda egy tágas tornaszobával, egy szertárral és egy 75 négyzetméteres többfunkciós, közösségi célokra használható térrel bővült. A meglévő épületszárnyak központi részén akkor új akadálymentesített bejárat létesült.


Több fejlesztés is megvalósult az elmúlt években
Fotó: VN/Szentgotthárdi KÖH

A régi óvodai épületrészek fűtés-korszerű­sítésére azonban az eddigi felújítások során nem nyílt lehetőség, ezért ezt a most benyújtott pályázattal szeretnék megoldani. Emellett az emeleti „lila” csoport gyermekmosdójának és öltözőjének korszerűsítését is tartalmazza a terv, ugyanis két korábbi nyertes pályázatból az épület többi nyolc gyermekmosdóját már teljesen felújították, már csak ez van hátra az épületen belül.

A projekt összköltsége bruttó 22,7 millió forint, amelyhez ötvenszázalékos támogatás, 11,35 millió forint nyerhető el, és ugyanennyi önerőt az önkormányzat biztosítana a fejlesztéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában