Tereprendezés

2021.03.22. 11:00

Tisztítják az árkokat Csepregen – A kivágott fákat az önkormányzat szociális célra fordítja

A Visi utca mögötti vízelvezető árok tisztításával ér véget a harmadik hónapja tartó tereprendezés, az ősszel folytatódik.

Merklin Tímea

Szemétgyüjtés, Horváth Ernő és Csupor László, 20210318, ut, Csepreg, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Öt-hat évvel ezelőtt tisztították ki utoljára az árkokat, amelyek közül több átszeli a várost is, és biztosítja a csapadékvíz elvezetését. Vannak nagyon elhanyagolt, nehezen megközelíthető helyek, ahova gép nem fér be, kézierővel kell dolgozni, öles fákat vágnak ki. Az óriási munka jelenleg a Visi utca végén tart, a töltésnél.

Eddig huszonöt erdei köbméter fát termeltek ki (egy erdei köbméter huszonötezer forint), ami szabadon felhasználható, olyan tűzifa, amit nem kell megvenni, segítség a családoknak – tudtuk meg Horváth Zoltántól, Csepreg polgármesterétől. Hozzátette: nem égetnek, a zöldhulladékot ledarálják, és odaadják olyan cégnek, amely ennek feldolgozásával foglalkozik.

– Sok illegálisan elhelyezett hulladékot is kiszedünk ilyenkor az árkokból, amelyek környezete megtisztítása után nehezebb elhelyezni a szemetet, mert nem takarják a bokrok. A városgazdálkodás munkatársai naponta több tucat zsák hulladékot gyűjtenek össze, ezenkívül autógumikat, műszaki cikkeket, építési törmeléket – mondta el kérdésünkre Horváth Zoltán.

Megtudtuk, az ároktisztítás eddig a temetőtől a Hunyadi utcáig, a hegybe felvezető Téglagyári út mentén, a Vörösmarty és a Fehér utcai övárokban, a Petőfi utca mögött húzódó árokrendszerben történt meg.

Kiemelt képünkön: Most a Visi utca mögötti területen dolgoznak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában