Összegzés

2021.03.07. 20:10

Új orvosigazgató, menekülne a sakkban tartott albérlő, korlátozások – Ez történt a héten Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Lakáskeresés illusztráció, 20210301, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Menekülne a szombathelyi albérletéből egy nő, akit sakkban tart a főbérlője

A „harmincezer plusz rezsi” keretében egyre több pénzt akar, megalázza, durván bánik vele, abban a hiszemben, hogy úgysem tud menni sehová.

Elköltözne, folyamodott már önkormányzati lakásért, de elmondása szerint azért nem kapott, mert túl sokan állnak előtte sorban; és amikor hirdetést adott fel, észrevette a főbérlő, bosszúból szétvagdalta a nő cipőjét, gúnyolódott vele, telefonon zaklatta, hogy „te szerencsétlen balfék, úgyis itt fogsz megdögleni, nem tudsz innen elmenni”. Mindezért most titokban szeretné megszervezni a menekülését. A teljes cikket ITT találja!

Hétfőtől dr. Stánitz Éva a Markusovszky-kórház orvosigazgatója

Március 1-jétől dr. Stánitz Éva a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatója, dr. Káldy Zoltán pedig orvosigazgató-helyettes és osztályvezetői pozíciót tölt be, közölte a Vas Népe kérdésére prof. Nagy Lajos, a kórház főigazgatója. A teljes cikket a témában ITT találja!

Március 1-jétől dr. Stánitz Éva a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatója
Fotó: Cseh Gábor / VN

Elindult a falusi kisboltok támogatási programja

Már megjelent a Magyar falu program új pályázata. A 45 milliárd forintos csomagból a falusi kisboltok létrehozására, felújítására, bővítésére, fejlesztésére és működtetésére lehet pályázni. A csomag célja, hogy a kistelepüléseken is működjön legalább egy olyan kisbolt, ahol az alapvető élelmiszereket, háztartási cikkeket meg lehet vásárolni. Országgyűlési képviselőket is kérdeztünk a témában, és vasi falvakban is jártunk. A részletes cikket ITT olvashatja!

Dobrev Klára koronavírusos, néhány napja járt Szombathelyen

Pozitív lett Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselőjének legutóbbi koronavírustesztje – írja a Facebook-oldalán. A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Dobrev Klára kedden találkozott Szombathelyen dr. Nemény András polgármesterrel. A városházi egyeztetés után a Polgárok kútjánál tartottak közösen sajtótájékoztatót. Itt beszéd közben a maszkot is levette az Európai Parlament alelnöke. ITT írunk részletesen a témában.

Beszéd közben a maszkot is levette az Európai Parlament alelnöke.
Fotó: Szendi Péter / VN

Megjelentek a korlátozással kapcsolatos részletszabályok

Mint az ismeretes, az üzleteket március 8-tól március 22-ig, az iskolákat és óvodákat pedig április 7-ig bezárják. Az élelmiszerboltok, a patikák és a benzinkutak nyitva maradnak – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. A korlátozással kapcsolatos részletszabályokról ITT írunk részletesen!

Veszélyes játék: nyíllal lőtték át a házat a parkerdőben

Szerda reggel az egyik parkerdei új kerttulajdonos azzal találta magát szemben, hogy valaki nyílvesszővel átlőtte Nyírfa utcában épülő kis házukat az ablakon keresztül. A kellemetlen meglepetést a Facebookon osztotta meg egy nyilvános posztban fotókkal együtt, bemutatva a kilyukasztott ablakot, a másik képen pedig, hogy a nyíl megállt a nappali falában. A történtekről ITT írtunk részletesen.

Egy egész focicsapat állt be katonának Vasváron – Egy térfélen játszanak tovább

Egy egész focicsapat – tizenkét fő – beállt katonának Vasváron egy régi sporttársuk biztatására, és velük együtt maga az edző is, akinek az a célja, hogy segítse a fiatalok felnőtté érését, férfivá válását. A szerződéskötési alkalmat tegnap rendezték. A nem hétköznapi történetről ITT olvashat részletesen.

 

Egészségügy: Vasban a dolgozók nagy része aláírta az új szerződést

Március 1-jéig írhatták alá megváltozott munkaszerződésüket a Markusovszky-kórház, a MÁV-Rendelőintézet, a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete (GESZ) és a sárvári Szent László Kórház egészségügyi dolgozói is. Mindegyik intézménynél érdeklődtünk. ITT írunk arról, hogy mit tudtunk meg.

320 aktív koronavírus-fertőzött és két halott Szombathelyen

Szombathely polgármestere a Facebookon beszélt arról, hogy:

  • 320 aktív, pozitív fertőzött van Szombathelyen és a szám folyamatosan emelkedik.
  • 75 igazolt Covid-fertőzött fekszik kórházban, sokan közülük lélegeztetőgépen.
  • Tizenkettőről pedig még nem derült ki, hogy valóban elkapta-e a fertőzést.
  • Két szombathelyi halt meg a betegség kapcsán szerdán.
  • A teljes cikket a témában ITT olvashatja!

    In memoriam Czenek László (1961–2021)

    Czenek Lászlótól, a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola – AMI intézményvezetőjétől búcsúztunk. A nekrológ ITT olvasható!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában