jó, ha tudod

2021.03.20. 07:00

Új, saját fejlesztésű szolgáltatást indított el a vasi horgászszövetség

A szolgáltatás a járványhelyzetre reagál a személyes kapcsolatok csökkentése céljából. Lényege: aki kéri, annak házhoz viszik a horgászengedélyét. Addig se kelljen kimozdulni a járványügyi veszélyhelyzetben.

Vas Népe

Fotó: VN/Vasivizeken.hu

A koronavírus-járvány megjelenése óta a vásárlók igyekeznek kerülni a személyes találkozásokat, így bevásárlásaik során egyre inkább előnyben részesítik az online beszerzési formákat. Ráadásul most újra szigorú intézkedések vannak érvényben.

A vasi horgászszövetség a horgászjegy-értékesítési rendszer országos egységesítését és korszerűsítését kombinálva, egy saját fejlesztésű online rendelési felülettel igyekszik megteremteni a koronavírus-­járvány idején a horgászjegyek házhoz szállításának lehetőségét, ezzel kerülve el a személyes érintkezést a horgászjegyek megújításakor.

Ezzel az új, érintésmentes, kényelmi szolgáltatással sorban állás nélkül, otthonról lehet intézni az állami és területi jegy kiváltását.

Figyelem: az új szolgáltatás azonban kizárólag azok számára érhető el, akik rendelkeznek korábbi vagy előző évi állami jeggyel, horgászvizsgával, valamint élő horgászregisztrációval, azaz horgászkártyával (horgászkártyaszámmal).

A szövetség arra is felhívja a figyelmet, hogy a Magyar Országos Horgász Szövetség által működtetett Horinfo rendszerben rögzített horgász­adatokat tekintik hiteles információnak, és kizárólag az adatbázisban szereplő személyek részére állítanak ki horgászokmányokat.

Amennyiben a horgászjegy­igénylés során adateltérést vagy egyéb problémát tapasztalnak, a szövetség munkatársai felveszik a kapcsolatot az ügyféllel. Az elektronikus horgászjegyrendelő felület a vasivizeken.hu oldalon ér­hető el, azonban azt is jó tudni, hogy a honlapon leadott horgászjegy-megrendelés még nem jogosít fel senkit a horgászatra.

Hazánkban ugyanis a horgászati tevékenység bármely vízterületen kizárólag a megrendelt horgászjegy átvételét követően kezdhető meg.

A jegyrendelési felület jelenleg tesztüzemmódban van, így aki használat közben valamilyen problémát tapasztal, vagy bármilyen észrevétele van, azt a szövetség arra kéri, hogy az [email protected] e-mail-címen haladéktalanul jelezze, hogy zökkenőmentesen működhessen a rendszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában