Új sövényvágó és fűnyíró

2021.04.09. 07:00

A Magyar falu programból bővülhetett Vasalja eszközparkja

A Magyar falu program támogatásából bővülhetett a település eszközparkja. A tegnapi átadó ünnepségen V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője is részt vett.

Markó Petra

Péter Árpád és V. Németh Zsolt az átadott gépekkel, eszközökkel

Fotó: Szendi Péter

Jelentős eszközbeszerzések valósultak meg Vasalján az elmúlt időszakban. Fűnyírótraktor utánfutóval, sima fűnyíró, fésűs kasza, egy mindent nyíró gép, több kéziszerszám, valamint damilos fűnyíró, sövényvágó és motorfűrész is szerepelt abban a lajstromban, amit Péter Árpád polgármester felsorolt. Az eszközöket a járványügyi szabályok betartása mellett csütörtökön adták át.

– Nagyban megkönnyítik és segítik ezek a gépek a településen a közmunkások mindennapi feladatait – emelte ki a polgármester, gépparkjuk már elég öreg volt, ezért köszönetét fejezte ki, hogy a Magyar falu programban megkapták a lehetőséget a cserére.

Péter Árpád és V. Németh Zsolt az átadott gépekkel, eszközökkel
Fotó: Szendi Péter

– Vasalja is sikerre van ítélve, hiszen egy munkahelyeket biztosító, prosperáló város mellett található, de közel van Ausztria és a határában húzódik egy autóút is – kezdte ünnepi gondolatait V. Németh Zsolt miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője.

Hozzátette: – A helyiek és az önkormányzat egyaránt mindent megtesznek azért, hogy az életet komfortosabbá, szerethetőbbé tegyék. Erre szerencsére a Magyar falu program számos lehetőséget nyújt, mi pedig örülünk annak, hogy a település él vele, most például a közterület karbantartására szolgáló eszközökkel, amellyel még szebbé, csinosabbá tehetik és kedveltebbé Vasalját. Bízom benne, hogy ennek révén is még többen kapnak kedvet ahhoz, hogy a helyiek gyermekeket vállaljanak vagy a városiak számára is legyen vonzó letelepedési hely – fogalmazott V. Németh Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában