enyhítés

2021.04.19. 07:00

A Muravidéken is nyitják a teraszokat

Hétfőtől a nyolc, narancssárga fázisban levő régióban nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai a kormány csütörtöki döntésének értelmében.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Shutterstock

Az országban csökkent a kórházban kezelt betegek és az intenzív kezelésre szorulók száma is. A hétnapos fertőzési arány az országban 100 ezer emberre vetítve ismét ezer alá, 931-re csökkent. Az adatok javulása elsősorban az ünnepek alatti sikeres zárásnak tudható be. A fertőzések között az angol mutáció a mutációk összességének hetven százalékát teszi ki, ami az előző héthez képest 25 százalékos növekedést jelent.

Megnyugtató azonban, hogy a mutációk más válfajai nem növekednek. Április 19-étől április 25-éig nyolc, a narancssárga fázisban lévő régióban – köztük a Muravidéken is – ismét kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, ahol engedélyezett lesz az étel és ital felszolgálása. Ezek reggel 7 és 19 óra között tarthatnak nyitva, betartva az Országos Népegészségügyi Intézet higiéniai feltételeit. Egy asztalnál maximum négy személy tartózkodhat, az asztalok közti távolságnak pedig három méternek kell lennie.

A ljubljanai kormány szerda este hozott döntése alapján változnak a határátlépési feltételek is. Ezentúl oltási bizonyítvánnyal azok is beutazhatnak Szlovéniába, akik a Szputnyik V- vagy Johnson & Johnson-vakcinát vették fel. A Pfizer/BioNTech oltóanyagának második dózisától számítva hét napnak, a Modernáénak 14 napnak, míg az AstraZeneca, a Szputnyik V és a Johnson & Johnson vakcinája első dózisától számítva 21 napnak kell eltelnie, hogy elfogadják az igazolást.

Kiemelt képünkön: Mától ismét benépesülhetnek a vendéglátóhelyek teraszai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában