fejlesztés

2021.04.21. 07:00

Applikáció segíti a gazdákat – könnyebben nyomon követhetik ügyeiket

Új mobiltelefonos alkalmazást fejlesztett ki a Magyar Államkincstár az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokat kérelmezők számára. A MobilGazda néven futó applikáció célja, hogy a gazdák valós időben követhessék nyomon ügyeiket.

Cseh-Egyed Bernadett

Czotter Ferenc Nak megyei igazgató, mobilgazda app, 20210420, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Tesztüzem után múlt héten hivatalosan is megkezdte működését az ingyenesen használható MobilGazda applikáció.

Czotter Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas megyei igazgatója érdeklődésünkre úgy fogalmazott: ez mindenképpen előremutató, a 21. századi igényekhez igazodó kezdeményezés. Az okostelefonos alkalmazás a termelők, a falugazdászok és a kincstár számára is előnyös, gyorsítja és könnyíti az ügyintézést.

– Elsősorban a támogatási igények kommunikációját segíti, javasoljuk is a gazdáknak, hogy használják, ismerkedjenek a programmal. Az okostelefonos alkalmazással mindenki naprakész lehet, valós időben követheti nyomon ügyeit. Szükség esetén a felületen korrigálhatóak, javíthatóak, pótolhatóak az adatok. Továbbá a káresemények bejelentése során is hasznos az alkalmazás, még fényképek feltöltését is engedi a program – fogalmazott.

Czotter Ferenc hozzátette: A Magyar Államkincstár folyamatosan dolgozik az applikáció továbbfejlesztésén, amelyen jelenleg például a bonyolultabb grafikai elemeket tartalmazó támogatási igények még nem beadhatóak.

Az alkalmazás egyik kiemelt funkciója a területmérés, de megfelelő fényképek segítségével helyszíni ellenőrzések is kiválthatóak segítségével. A tájékoztatói funkcióban egy kattintással hatósági bizonyítványt igényelhetnek az érintettek, és megtekinthetik valamennyi ügyfélnyilvántartásba vett adatukat.

Az ügyfélszolgálati funkciók között megtalálható az időpontfoglalás és egy kérdés-válasz felület is, így a gazdálkodók bárhonnan bármikor feltehetik kérdéseiket. Emellett a kincstár tájékoztató és figyelemfelhívó üzenetek és naptárbejegyzések küldését is tervezi.

Kiemelt képünkön: Czotter Ferenc az új mobilalkalmazást mutatja: nagy segítség az ügyfeleknek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában