Számos projekt

2021.04.14. 07:00

Az Őrség fővárosában optimistán terveznek

Számos projekt van előkészületben a városban. Bíznak benne, hogy az idén már lesz Őrségi Vásár és Tökfesztivál is.

Gyöngyössy Péter

Fotó: VN-archív

Őr Zoltántól, Őriszentpéter polgármesterétől megtudtuk: számos pályázattal készülnek a további fejlesztésekre, így az Őrségi Termelői Piac és a Katica Óvoda 100-100 millió forintos bővítésére is.

Az őriszentpéteri csapadékvíz-elvezetés problémája továbbra is elsőrendű kérdés: pályáznak a több mint 200 milliós folytatásra.

A Magyar falu programban újra megpróbálják a 15 milliós falubusz-, a 30 milliós útfelújítási, valamint a 15 milliós gépbeszerzési pályázatot sikerre vinni. Március elején be is adta az önkormányzat a dokumentációt a BM útfelújítási pályázatára 18,5 millió forint támogatási igénnyel és 6,2 millió forint önerőszükséglettel. Ebből az összegből 620 méter út felújítása valósulhat meg kétrétegű aszfaltburkolattal Baksaszer, Alszer és Galambosszer egy részén.

Egy szintén mintegy 25 millió forintos felújítási ütemet pedig a Magyar falu program támogatása révén terveznek megvalósítani Őriszentpéteren.

Kiemelt képünkön: Remélik, hogy lehet az idén már tökfesztivál is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában