Baleset

2021.04.02. 14:37

Életveszélyesen sérült egy biciklis gyerek Bükön (Frissítve)

Életveszélyesen megsérült egy 13 év körüli lány Bükön, az Ifjúság útján, amikor egy autó elütötte.

Horváth Istvánné

Fotó: Horváth Istvánné

Frissítés 15:30

Pénteken délután súlyos baleset történt Bükön, az Ifjúság útján. Információink szerint egy 13 éves lány haladt biciklivel az úton, amikor egy Audi személyautó kezdte el előzni. A biciklis ezután hátranézett, de ezzel egyidőben balra is kezdett kanyarodni hirtelen, épp az őt előző autó elé. Az Audi vezetője megpróbálta elkerülni az ütközést, balra kormányozta az autót és vészfékezett is, de a jármű jobb elejével elütötte a biciklist. A nyomok alapján az Audi szabályosan, négy kerékkel a bal oldali sávban haladva próbálta megelőzni a biciklist, amikor elé kanyarodott. Szemtanúk elmondása alapján a biciklis fülében fülhallgató volt, ezért sem észlelhette a közeledő autót.

A 13 éves lány az aszfaltra esett és súlyos, életveszélyes fejsérülést szenvedett. A mentők a helyszínen hosszú idő alatt tudták annyira stabilizálni az állapotát, hogy a mentőhelikopter kórházba tudja szállítani. A mentés és a helyszínelés idejére teljesen le kellett zárni az érintett útszakaszt.

14:30

Egyelőre nem tisztázottak a részletek, az sem, hogy ki volt a hibás a balesetben. A sérült lányt sokáig ápolták a helyszínen, majd mentőhelikopter fogja kórházba szállítani.

Fotó: Horváth Istvánné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában