Konyha

2021.04.03. 07:00

Ezt tálaljuk a húsvéti pecsenye előtt

Ma Varga István Tiborné gyakorló háziasszonytól mutatunk be egy előételt és egy levest a húsvéti pecsenyéhez.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Shutterstock

Diós-sajtkrémes sonkatekercs

Hozzávalók: egy csokor petrezselyemzöld, 20 deka tejszínes krémsajt, 20 deka vékonyra szelt gépsonka, egy teáskanál méz, egy teáskanál mustár, 5 deka darált dió, só, törött bors, kristálycukor, 3 evőkanál balzsamecet, 3 evőkanál olívaolaj, egy csokor metélőhagyma.

Az apróra vágott petrezselyemzöldjét és metélőhagymát összekeverjük a krémsajttal, a mézzel és a mustárral. A dióból egy evőkanálnyit félreteszünk. A maradékot a krémbe keverjük és sóval, borssal, cukorral ízesítjük. A sonkaszeleteket megkenjük a krémmel és feltekerjük. Az ecetet egy evőkanál vízzel hígítva sózzuk, borsozzuk, cukorral szelídítjük, belekeverjük az olajat és a maradék diót. Egy jénai tálba salátaleveleket terítünk és rárakjuk a tekercseket. Az öntetet rálocsoljuk, meghintjük dióval.

Tárkonyos húsgombócleves

Hozzávalók: 25 deka darált hús, egy liter húsleves, ami lehet leveskockából is, 25 deka vegyes zöldség, 15 deka zöldborsó, 15 deka spárgabab, egy kis főzőtejszín, 2 tojás, 5 deka búzadara, egy kis fej vöröshagyma, 3 evőkanál étolaj, 3 gerezd fokhagyma, egy mokkáskanál törött bors, egy csokor tárkony, kevés citromlé, csipetnyi porcukor.

Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk. A darált húst összekeverjük a tojással és a búzadarával, hozzáadjuk a hagymát és a fűszereket. Összekeverjük és tíz percig pihentetjük. Majd vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, a forrásban levő levesbe rakjuk és húsz percig főzzük. Ezalatt a lisztet simára keverjük a tejszínnel és besűrítjük vele a levest. Ezután még öt percig főzzük. Végül belekeverjük a tárkonyt, citromlével, cukorral ízesítjük.

Kiemelt képünkön: Varga István Tiborné minden húsvétkor készít diós-sajtkrémes sonkatekercset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában