vendéglátás

2021.04.19. 17:30

Felkészültek a nyitásra a vasi szálláshelyek

A Vas megyei szálláshelyek készen állnak a nyitásra. A lezárások hónapjait nem töltötték tétlenkedéssel: felújításokkal készültek a reményeik szerint forgalmas nyári szezonra.

Polgár Patrícia

20210416 belföldi szállásadó, Molnár Márk, Szalafő, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Úgy látják, sokan bizonytalanok abban, hogy mehetnek-e külföldre nyaralni. Az egyre nagyobb átoltottságnak és az enyhítéseknek köszönhetően azonban a turisták bátran fogják letenni a voksukat a hazai szálláshelyek mellett. Legtöbbjük a szolgáltatásait is bővítette – egyfajta vendégcsalogatásként. Bár csalogatásra nem igazán lesz szükség. A szállásadók tapasztalatai szerint sokan tavaly sem mertek külföldi nyaralást tervezni. Bíznak a forgalmas szezonban, ami, ha rajtuk múlna, akár napokon belül meg is kezdődhetne – felkészültek a nyitásra.

Molnár Márk és családja Szalafőn üzemelteti szálláshelyét. Márk már tavaly is úgy tapasztalta, hogy sokan tartottak a külföldi utazásoktól és inkább belföldön nyaraltak. Szerinte ez idén sem lesz másképp. Ennek tükrében fogadójukban kibővített szolgáltatással – családi programokkal, szervezett kirándulásokkal – várják az Őrségben feltöltődni vágyókat. Nagyon készülnek a családok fogadására, különös tekintettel a gyerekekre. A portájukon egyre több állatot tartanak, amiknek mindig hatalmas sikere van a kicsik körében. Szállójukat nemrégiben pályázati pénzből bővítették.

– Bízom benne, hogy ahogyan tavaly, úgy az idén nyáron is lehetőségünk lesz szállóvendégeket fogadni – mondja, majd hozzáteszi: biztos benne, hogy a belföldön nyaralóknak nehéz dolga lesz a szállásfoglalással, ezért nem szabad azt halogatni. Akik így tesznek, előfordulhat, hogy egyáltalán nem találnak vagy nem az elvárásaiknak megfelelő szállást.

Molnár Márk a telet a szálló felújításának szentelte, már nagyon várja a nyitást

– Vannak optimista foglalóink, akik akár az oltásuk miatt, akár az enyhítések miatt meg vannak győződve róla, hogy lesz lehetőségük a nyaralásra. A nyári szünet, különösen a hétvégék meg is telnek ezekkel a foglalókkal – magyarázza Márk. Hozzáteszi, sajnos voltak, akik lemondták korábbi foglalásukat, de szinte mindennap vannak érdeklődőik.

Kovács Anita a sárvári gyógyfürdő értékesítési és szálloda vezetője elmondta, hogy tavaly november közepe óta üzemszünet van mind a fürdőben, mind pedig a hozzá tartozó szálláshelyeken. Ezekben üzleti céllal sem fogadnak utazókat. Mint mondja, az üzemszünet ellenére szerencsére minden munkavállalójukat meg tudták tartani. – A bezárás óta karbantartási és felújítási munkálatokat végzünk folyamatosan. A fürdő szolgáltatásainak folyamatos fejlesztése mellett a szállodában új büféasztal készül – teszi hozzá a szállodavezető.

Mint mondja, a szálláshelyeiket a fürdővel egy időben tervezik nyitni, ám ennek időpontjáról még nincsen előzetes információ. A fürdő gyógy- és wellnessközpontját a tervek szerint május 3-án nyitják. A gyógyászati részlegre új terápiás készülékek is érkeztek, ezek poszt-Covid-rehabilitációra is alkalmazhatók.

– Bizakodóak vagyunk, a Szép-kártya miatt is számítunk egy erős belföldi nyári forgalomra, valamint azért is, mert valószínűleg a hosszú üzemszünet után a vendégek már nagyon várják, hogy újra pihenhessenek, nyaralhassanak. Úgy látjuk, hogy még ha nem is a megszokott lendülettel, de elkezdődött a nyaralások tervezése, a szálláshelyek foglalása. A korábbi foglalásokat nagyon rugalmasan kezeltük, átfoglalhatták azokat vendégeink egy későbbi időpontra, vagy utalványra váltottuk a befizetett összegeket, melyet a jövőben bármikor felhasználhatnak majd. Voltak vendégek, akik a bizonytalan helyzet miatt az előleg visszatérítését választották, természetesen az ő igényeiknek is eleget tettünk – magyarázza Kovács Anita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában