Szabálysértés

2021.04.08. 17:30

Illegális házibulik a kijárási tilalom ellenére – Utánajártunk mi a helyzet Vas megyében

Az utóbbi időben a közösségi oldalakon elterjedtek azok a csoportok, ahol a kijárási tilalom ellenére szervezik az illegális házibulikat. Mik a tapasztalatok Vas megyében? Utánajártunk.

Tóth Dóra

20210406 Illusztráció házibulit nem lehet tartani COVID járvány idején, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Legutóbb például Budapesten, a VI. kerületben, a Teréz körúton számoltak fel ilyen összejövetelt. Megkérdeztük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot, történt-e hasonló eset Vas megyében. Aziránt is érdeklődtünk, hogy van-e tudomása a rendőr-főkapitányságnak vasi buliszervező csoportról, valamint hogy hány alkalommal kellett intézkedniük a járványhelyzetben.

Cser Zsófia megbízott sajtóreferenstől úgy értesültünk, hogy a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársainak az elmúlt időszakban mindössze egy alkalommal kellett beavatkozniuk hasonló esettel kapcsolatban. Március 27-én lakossági bejelentés alapján volt szükség az intézkedésükre csendháborítás miatt. Akkor a szabálysértőkkel szemben a rendőrök feljelentést tettek.

A megbízott sajtóreferenstől megtudtuk azt is, hogy a rendőrség minden tudomására jutó esetet kivizsgál, emellett kérik, ha valaki bűncselekmény vagy szabálysértés áldozatává válik, vagy tudomást szerez róla, haladéktalanul hívja a 112-es segélyhívó számot.

Kiemelt képünkön: A járványhelyzetben zárva tartanak a szórakozóhelyek, és házibulikat sem lehet tartani

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában