Fenntartóváltás

2021.04.20. 07:00

Kié legyen a két Vas megyei iskola? – Megkezdődött a szülői vélemény-nyilvánító szavazás

Tegnap reggel 7 órakor megkezdődött a szülői vélemény-nyilvánító szavazás a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium intézményegységeiben, valamint a körmendi Kölcsey Ferenc Utcai Általános Iskolában a fenntartóváltással kapcsolatosan.

Tersztyánszky Krisztina

20210419 szavazás az iskola egyházi kezelésbe vételéről, Tóth Gábor, Körmend, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A szülőknek, gondviselőknek, illetve a már nagykorúságukat elért diákoknak arról kell véleményt nyilvánítaniuk, hogy támogatják-e vagy sem, hogy az iskola a következő tanévtől a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásába kerüljön. A jelenléti szavazás hétfőn és kedden 7 és 19 óra között lehetséges.

A Vörösmarty Mihály Gimnáziumban könnyű volt teljesíteni a járványügyi biztonsági előírásokat, még nincs jelenléti oktatás. Az első szavazó már 7 óra 15-kor megérkezett, és a továbbiakban is folyamatosan érkeztek az egyirányú forgalom betartásával – tájékoztatott Balogh Éva igazgató. Csörötnek-Magyarlak Általános Iskolájában is sikerült megoldani, hogy az alsósok és a szülők ne találkozzanak. Az alsó szinten egy két irányból megközelíthető tanteremben alakították ki a szavazóhelyiséget, ahol kora délutánig már a szülőknek több mint a fele leadta a voksát. Volt, aki jelezte, hogy majd csak kedden tud élni a szavazás lehetőségével.

Kiemelt képünkön: Tóth Gábor Körmenden szavazott hétfőn

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában