sikeres kutatás

2021.04.25. 07:00

Megtalálták a helyet, ahol Van Gogh megalkotta utolsó festményét

Úgy tűnik, hogy egy csapat művé­szettörténész megtalálta a pontos helyet, ahol Van Gogh állhatott, amikor ­vászonra vetette utolsó festményét.

NA

Fotó: Archív

A művész 1890-ben bekövetkezett halála előtt egy erdei részletet örökített meg, a híres kép a Gyökerek címet kapta. Amikor Wouter van der Veen, a Van Gogh Intézet tudományos igazgatója egy 20. század eleji képeslapra bukkant, tudta, hogy fontos dolgot tart a kezében. A lapon domboldalon növő fák törzse és gyökere volt látható. Az igazgató azonnal felkereste a Van Gogh Múzeum kutatóit, ugyanis meg volt róla győződve, hogy a festő utolsó művének helyszínét örökíti meg a kép. Van Gogh szokásait és életét ismerve szinte biztos volt benne, hogy a festményen szereplő fákat látja viszont – írja a senior.hu.

Van der Veen a helyszínre utazott, hogy személyesen igazolja a teóriáját. A hely 150 méterre fekszik attól az Auvers-sur-Oise-ban lévő épülettől, ahol a festő élete utolsó 70 napját töltötte. A legnagyobb megörökített fatörzs még most is látható és felismerhető. A Van Gogh Intézet a helyi hatóságokkal együttműködve azt szeretné, hogy védő fakorlátot kapjon a helyszín.

Kiemelt képünkön: A hely 150 méterre fekszik attól az Auvers-sur-Oise-ban lévő épülettől, ahol a festő élete utolsó 70 napját töltötte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában