Beruházás

2021.04.07. 07:00

Megújultak Gödörháza útjai

Önkormányzati forrásból újították fel a gödörházi falurész kavicsos útjait. Az elkészült beruházást már használatba is vették a település lakói.

Gyöngyössy Péter

20210406 felújított önkormányzati utak, Vörös Kálmán alpolgármester, Magyarszombatfa, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Az önkormányzat decemberi ülésén hozott döntésnek megfelelően saját forrásból újították fel Gödörháza kavicsos útjait. A Magyarszombatfához tartozó településrészen a Magyar Közút NZrt. ke­zelésében lévő Fő út kivételével a teljes úthálózat meg­újult. Mint Albert Attila pol­gármestertől megtudtuk, Gödörháza útjaival már foglalkozni kellett, mert a korábbi kavicsos burkolat erősen erodálódott.

Úgy döntöttek, hogy az önkormányzat saját keretéből 15 millió forintot a makadám jellegű utak felújítására fordítanak.

Három kilométer hosszon folytak a munkák. Friss, tíz centiméteres hengerelt bazaltburkolatot kaptak a településrész útjai. Az utóbbi évek tapasztalatai alapján nem hanyagolható el az egyszerre lezúduló nagyobb csapadékmennyiség kezelése sem. Ezért a felújítás során gondoskodtak a csapadékvíz-­elvezetésről is, minden útnak legalább az egyik oldalán épült árok.

Kiemelt képünkön: Árkot is kialakítottak, mutatja Vörös Kálmán alpolgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában