szavazásösszesítő

2021.04.26. 14:04

Olvasóink túlnyomó többsége odafigyel ökológiai lábnyomunk csökkentésére

Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy Olvasóink mekkora gondot fordítanak a hétköznapokban a környezettudatos magatartás gyakorlására.

vaol.hu

Fotó: Piaxabay

Az ökológia lábnyom egy olyan érték, olyan közgazdasági mutató számítási rendszer, mely az adott ország, térség vagy tevékenység környezetre ható igényeit teszi egységesen mérhetővé. Azt fejezi ki, hogy mennyire használjuk fel, illetve használjuk túl Földünk javait. Ez többféle komponensből adódik össze.

Egyik fontos eleme a szelektív hulladékgyűjtés, amit szavazóink többsége maradéktalanul betart. A válaszadók 53 százaléka mondta azt, hogy odafigyel a szelektív hulladékgyűjtésre. A másik három válaszadási lehetőségre majdnem azonos értékek születtek. A szavazók 17 százaléka vallotta azt, hogy amit tud, azt önerőből saját magának termeli. 16 százalék nyilatkozott úgy, hogy erre már nem tud odafigyelni és mindössze a válaszadók 14 százaléka mondta azt, hogy nem vesz palackozott vizet, inkább újratölti a kulacsát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában