útfelújítás

2021.04.19. 07:00

Régi vágya teljesül a tormásligetieknek

Félpályás forgalomkorlátozás mellett újítják fel az utat Tormásliget és a lócsi elágazó között, Tormásliget átkelési szakaszán, valamint Tormásliget település és a csepregi körforgalom között, összesen 4,2 kilométer hosszan.

VN

Fotó: Ohr Tibor

A felújítás a Területfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg, európai uniós finanszírozással 662 millió forintból. 2,7 kilométeren a meglévő pályaszerkezet felmarásával, átkeverésével, kötőanyag hozzáadásával új alapréteg készül, majd erre tízcentiméteres melegaszfalt kerül. Másfél kilométer hosszú szakaszon a meglévő lokális burkolathibák kijavítása után aszfaltkiegyenlítőréteg, majd négy centiméter vastag aszfalt kopóréteg épül.

– Csepreg és Bük térsége az utak szempontjából az egyik legkritikusabb a megyében – mondta Ágh Péter országgyűlési képviselő a terepbejáráson. – Ennek megoldása érdekében kormányzati forrásból megújulhatott a Csepregen és Bükön átvezető állami utak jelentős része. Elkezdődött a fejlesztés Csepreg és Bük között, és így történt ez a tormásligeti szakaszon is, amelynek első ütemére a Magyar falu program révén, második ütemére uniós forrás révén kerülhet sor. Ezzel a tormásligetiek nagyon régi útfelújítási igénye teljesülhetett.

Kiemelt képünkön: Ágh Péter kisfiával, Benedekkel tekintette meg az útépítési munkálatokat Tormásliget térségében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában