Előzetes

2021.05.21. 07:00

Harmadik csata: Szolnok–Falco

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság döntőjének harmadik felvonásán a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Szolnoki Olajbányász vendégeként lép pályára pénteken 15.30-kor. (M4 Sport+)

Tóth Gábor

Falco KC - Novgorod , 20201209, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás Benke

Fotó: © Unger Tamás

Eddig komoly izgalmakat, két, feszültséggel teli összecsapást hozott az egyik fél három megnyert meccsig tartó párharca. Az első, szolnoki összecsapáson úgy nyert 80-77-re az Olaj, hogy az utolsó tripláját nem biztos, hogy szabályos körülmények között szerezte. A második, keddi, szombathelyi meccsen a Falco átgázolt ellenfelén, 99-73-ra nyert – az a mérkőzés Váradi és Cakarun összecsapásáról marad emlékezetes, ugyanis a szolnoki légiós fejjel lekoccolta a hazai csapatkapitányt, amiért kiállították, így a pénteki meccsen sem léphet pályára. Benke Szilárd mindenesetre nem zavartatja magát, stabilan kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, Szolnokon 17/9, Szombathelyen pedig 16/6 pontig jutott – vélhetően ismét szükség lesz a ponterős játékára.

– Nem vitás, hogy az előző két mérkőzés komoly érzelmeket váltott ki a sportág kedvelőiből, a szurkolókból – fogalmazott Benke Szilárd, a Falco KC válogatott játékosa, aki egyébként volt a Szolnok kosarasa is. – De hát egy Falco–Szolnok-összecsapást mindig kiemelt figyelem övez – ráadásul ezúttal egy bajnoki döntőről van szó. Tudjuk jól, hogy Szolnokon ellenséges környezetben kell majd pályára lépni. De nincs ezzel semmi gond. Sőt, örömteli, hogy ismét szurkolók előtt kosarazhatunk. Fejben nagyon erősnek kell lennünk – csak a játékra szabad koncentrálnunk. Azon leszünk, hogy csapatként, szervezetten megcsípjük az idegenbeli győzelmet.

Eddig két meccset játszottunk a döntőben. Az első összecsapásból sokat tanultunk. A második meccs eredményére, játékára pedig lehet építeni – és a keddi hazai győzelemből lehet önbizalmat is meríteni. Koncentráltan, felkészülten fogunk kifutni a pályára Szolnokon. A nyomás ellenfelünkön lesz, nekünk okosan kell kosaraznunk. Nehéz, ki­élezett és természetesen ismét feszült hangulatú mérkőzésre számítok.

A Falco csütörtök dél­előtt még edzett egyet, aztán útra kelt, az estét már Szolnokon töltötte. Edzésre pénteken nem lesz lehetősége Szolnokon a vasi csapatnak, mert korán kezdődik a mérkőzés.

Kiemelt képünkön: Benke Szilárd lendületben – nagy formában van a válogatott játékos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában