különleges gyereknap

2021.05.31. 17:30

Játszóteret kaptak ajándékba a balogunyomi gyerekek

Különleges gyermeknapi ajándékot kaptak a település kis lakói: május utolsó vasárnapján avatták fel az új játszóteret. A Magyar falu programban mintegy ötmillió forintból valósult meg a fejlesztés.

Cseh-Egyed Bernadett

20210530 Hende Csaba OGY képviselő, Játszótér átadó, Balogunyom, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Két nagy csúszda, hagyományos és fészekhinta, libikóka és a kisebbeknek való rugós játékok is helyet kaptak Balog­unyom legújabb játszóterén. A gyerekek már a megnyitó előtt örömmel vették birtokba a területet. A nyolcéves Gőcze Emma és hatéves öccse, György alig tudta eldönteni, mit próbáljon ki elsőre. Egyik eszköztől futkostak a másikig. Szüleik elárulták: a szomszéd településről érkeztek a megnyitóra, de ez a hely biztosan a gyerekek kedvence lesz. Tarsoly Alfonz polgármester elmondta, a falu másik felén, az út túloldalán ugyan található egy hasonló játszótér, így azonban az e környéken élő családoknak sem kell messzire menniük.

Hozzátette: a tervek szerint külön kiskapu vezet majd ide a szomszédos óvodából, hogy annak kis lakói is rendszeresen használják majd a játszóteret. Érdeklődésünkre elárulta azt is: szükség is van rá, hiszen a település mintegy 20 százaléka gyermek, tavaly nyolc, az idén mostanáig négy újszülöttel gyarapodott Balog­unyom.

Az elmúlt hetek esős időjárása nagyban megnehezítette a munkálatokat, de az utolsó pillanatban, éppen gyereknapra, elkészültek a legfontosabbakkal: a játszóeszközök a helyükre kerültek, kiterítettek mintegy 45 köbméter gyöngykavicsot, elrendezték a terepet. A jövőben padokat telepítenek még, kerítést építenek és egy pelenkázóhelyiséget is kialakítanak a közösségi épületben. A játszóeszközökre mintegy 4,8 millió forintot nyert a település, az egyéb tennivalók közös társadalmi munkában valósultak meg.

– Könnyű olyan vezetést támogatni, amelyik tudja, hogy mit akar, amelyik tudja, hova tart. Ahogy mondani szokás, csak annak a hajósnak nincs jó szél, amelyik nem tudja, melyik kikötőbe tart. Balogunyom vezetése pontosan tudja, hogy mit akar – fogalmazott köszöntőjében Hende Csaba parlamenti alelnök, a térség országgyűlési képviselője. Szólt arról is, gőzerővel épül már a Balogunyom és Szombathely közötti kerékpárút, és hamarosan megkezdődik a templom felújítása is. Örömét fejezte ki, hogy a kormány támogatta a fejlesztést, mint mondta: a gyermekek legfontosabb tevékenysége a játék. Azáltal fejlődnek a legfontosabb képességeik, és tanulják meg az egymással való együttműködést.

A megnyitó alkalmából pattogott a popcorn, készült a vattacukor, a gyerekzsivajt pedig csak fokozta Galambos Berni és Bujtás Ervin koncertje.

Kiemelt képen: Hende Csaba mondott köszöntőt a játszótéravatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában