felelős szülők

2021.05.09. 07:00

Kalandok kis felfedezőknek – Berg Judit írónő meséjével kampányol az UNICEF Magyarország

Berg Judit-mesét és kreatív feladatlapot is tartalmazó csomagot rendelhetnek a családok az UNICEF Magyarország kampányában. A kiadvány előfizetői a szervezet gyermekeket segítő munkáját támogatják.

VN

Fotó: Tóth Katalin

Az UNICEF Magyarország új programjában Berg Judit írónő ismert mesefigurái kelnek útra, a két kis dinó mutatja be a magyar gyerekeknek és szüleiknek a távoli országokban élő gyerekek hétköznapjait, mondta el Balázs Kata, az UNICEF Magyarország kommunikációs vezetője.

A programra előfizető családok egy éven át, havonta névre szóló levélcsomagot kapnak Berg Judit új, csak itt olvasható meséivel. Az elsősorban 4–10 éveseknek szóló, máshol nem olvasható meséken keresztül páratlan kalandokban lesz részük a legkisebb felfedezőknek.

A már ismert mesesorozat különleges folytatásaként a családok Trikó és Nyamm izgalmas utazásai során megismerhetik az adott országban – többek között Bangladesben, Madagaszkáron, Mongóliában, Nepálban, Mozambikban, Elefántcsontparton – élő gyerekek világát. A mesék mellett kreatív feladatlapokat, térképet, képeslapot és az adott országról sok érdekes információt is rejt a csomag. A kihajtható mappában a szülők lefűzhetik a 12 levélcsomag tartalmát, a gyerekek pedig összegyűjthetik útlevelébe a 12 országhoz tartozó pecsétet.

Az előfizetők minden hónapban névre szóló képeslapot kapnak attól a gyerektől, akivel a két kis dinó az adott országban történő kalandok során összebarátkozik. A térképet a gyerekek kiszínezhetik és bejelölhetik az egyes állomásokat. Az ismeretterjesztő infókártyákról az egyes országok földrajzáról, történelméről, állat- és növényvilágáról is tanulhatnak. Minden csomaghoz országzászló, útlevél, pecsét, mókás állat- és növényfigurák tartoznak, amelyeket a feladatlapokon, a mappában és a térképen kell elhelyezniük a kalandoroknak.

Ezenkívül szó esik a kézmosás és az oktatás fontosságáról, valamint az UNICEF munkájáról is. Az előfizetésre fordított összeg egyszersmind adomány, amely 100 százalékban az UNICEF-hez érkezik meg. Segítségével tiszta vizet, gyógyszert, élelmiszert, oktatást kapnak a világ legnehezebb sorsú gyermekei. Az UNICEF azért tevékenykedik, hogy boldogabb, egészségesebb és biztonságosabb világot építsenek számukra.

Berg Judit meséit Kőszeghy Csilla illusztrációi teszik még szerethetőbbé, a kampány támogatója pedig a Két kis dinó meséket is kiadó Pagony.

Kiemelt képünkön: Trikó és Nyamm izgalmas utazásai folytatódnak. Az előfizetők a világ legnehezebb sorsú gyermekeinek segítenek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában