Nagy volt a tanácstalanság

2021.05.26. 06:50

Parkolás Szombathelyen: nincs türelmi idő, aki nem vesz jegyet, megbüntetik – fotók

Aki bérletet szeretne, annak májusra is a teljes öszszeget kell megfizetnie. A vasi megyeszékhelyen keddtől már újra fizetőssé vált a parkolás, mivel az online vásárlási rendszer nem volt elérhető, kígyózó sorok alakultak ki a SZOVA parkolási ügyfélszolgálatánál, ráadásul nagy volt a tanácstalanság.

Budai Dávid

Fotós: Foto: CSG

Beálltunk mi is a sorba, ahol gyorsan kiderült, mindenki ugyanazért jött, de mindenki máshogy tudja a szabályokat. Volt, akit állítása szerint arról tájékoztattak, hogy ugyan újraindul a fizetős parkolás keddtől, de nem fognak még büntetni. Ezt az értesülést később másoktól is hallottuk. Bizonytalanságunkat csak erősítette, hogy a Thököly utcai és a Borostyánkő áruház melletti parkolóban több autó ablaktörlő lapátjához fehér cetlit tűztek, amelyen arra hívták fel a figyelmet, hogy a mai nap már fizetős.

A legnagyobb bizonytalanság persze a májusra szóló parkolóbérleteket övezte. Mindenki azt akarta tudni, hogy a hónapból fennmaradó egy hétre mennyit kell fizetni. Megkérdeztük. Ezek szerint pedig, aki májusi bérletet akar, annak a teljes árat kell megfizetnie.

Kiderült az is, miért halt le az online vásárlási felület. A rendszert még novemberben leállították, és miután kijött a kormányrendelet, meg is rendelték az újraindítását. A külsős cég azonban leterheltsége miatt nem végzett időben a beállításokkal. Egyébként az oldal már kedden délelőtt helyreállt.

Tévesnek bizonyult a türelmi időről szóló hír is, a Szova tájékoztatása szerint ugyanis a parkolóőrök – szabálytalan parkolás esetén – keddtől már bírságolnak.

Kiemelt képünkön: Gróf Ottó vidékről jár Szombathelyre, mindig jegyet vesz

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában