Magyar Falu Program

2021.05.27. 18:43

Megszépült a polgármesteri hivatal Hosszúperesztegen

Hosszúpereszteg Átadták a Magyar falu programban több mint 27 millió forintból megújult polgármesteri hivatalt.

Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Az épület 1940-ben épült, körjegyzőség és szolgálati lakások voltak benne. A lakásokból irodák lettek, karbantartásokat végeztek, de teljes körű felújítás nem volt, a tetőt cserélték időközben. A Magyar falu program segítségével újulhatott meg a maga egészében kívül-belül, a nyílászárók cseréjével együtt, így korszerű körülmények között dolgozhatnak a hivatal munkatársai – tudtuk meg Farkas Margit polgármestertől, aki köszönetet mondott V. Németh Zsolt országgyűlési képviselőnek, miniszteri biztosnak a közbenjárásért.

– Itt nem kell keresni, hogy mire költötték el a pályázati támogatást, nem kell vizsgáló­bizottságot küldeni, hogy mi van beépítve, mert minden látszik az épületen – mondta köszöntőjében V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, hozzátéve, az is feladata, hogy őrködjék a közpénzek felett. Úgy fogalmazott: nagy öröm és esemény ez a felújítás a falunak, hozzájárul a településképhez, hiszen az sosem vet jó fényt egy településre, ha elhanyagolt egy középület. A Magyar falu program az ilyen beruházásokra lehetőséget ad.

– A településeknek azt szoktam ajánlani, hogy csak módjával költsenek, ahogy a családban tesszük. Nem ölöm bele a pénzemet tervekbe, ha nem látom a folyamat végét, a megvalósulást. Úgy érzem, hogy aki most terveket készít, az jól teszi, mert az elkövetkezendő tíz esztendő olyan beruházássorozatot fog jelenteni, mint a magyar történelemben még soha – emelte ki beszédében a képviselő. Mint kifejtette, sok ezer milliárdot lehet majd fordítani fejlesztésekre.

– A forrás egyfelől az európai uniós költségvetés, a nemzet- államok befizetéseiből, vagyis egy jó része a magyarok adójából van, másfelől az úgynevezett helyreállítási alap, ami szintén európai uniós, de örömteli az, hogy egyre nagyobb az az összeg, amit a hazai költségvetés tud biztosítani, például a Magyar falu program is.

V. Németh Zsolt elmondta: huszonharmadik éve képviselő, hosszú évekig kellett megfelelni az európai uniós pályázatoknak, beleszuszakolni az elképzeléseinket. Örömteli, hogy a magyar pályázatok lehetővé teszik, hogy úgy legyen, ahogy akarjuk.

Kiemelt képünkön: A Magyar falu programból újulhatott meg a polgármesteri hivatal. Középen Farkas Margit polgármester és V. Németh Zsolt országgyűlési képvisel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában