Friss, elegáns, modern

2021.05.25. 21:00

Megújult Kőszeg Fő terén a Tourinform-iroda

Látványosan megújult kívül-belül, és a korábbiak mellett kibővített szolgáltatási palettával várja a kőszegieket és az odalátogatókat a Tourinform-iroda.

Tóth Kata

Tourinformátadás, 20210525, ut Kőszeg, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Mintegy 50 millió forint ráfordítással elkészült az önkormányzat és a Tourinformot is üzemeltető Írottkő Natúrparkért Egyesület közös TOP-turisztikai pályázatának egyik kulcseleme, a Fő téri turisztikai látogatóközpont.

Jócskán bővült a fogadótér, a barátságos környezetben szembetűnő a lendületes, modern design az országos Tourinform-hálózat egységes arculatához illeszkedően. A fogadópultnál egyenpólóban fogadják a betérőket a munkatársak. A térség főbb attrakcióiról készült látványos, nagyméretű fényképek színesítik a belső teret, és változatos kiállítóterek teszik egyedivé a fogadópontot. Szembetűnik az Ölellek.Kőszeg felirat – a város biztonságot, meghitt otthonosságot és összetartozást üzenő új turisztikai logója – és az Írottkő Natúrpark képi elemei. A főfalon található a Tourinform interaktív terepasztala. Egyik oldalán a város, és a Kálváriától az Óházig, a Kenyérhegyig tartó hegyoldal látható. A másik oldalon az egész Alpokalja domborzata: Borostyánkőtől Csepregig, Kőszegtől Felsőőrig. A kiállítószekrényből mint egy óriás könyvespolcból lehet kihúzni a kétoldalas, két méter magas „könyveket.”

Mindenkihez szólnak az elkészült Kőszegi séták is: a 13 izgalmas sétaajánlat ezzel a címmel már minden mobiltelefonos applikációtárból letölthető. Emellett utazástervező program is készül, amely a Tourinform-fejlesztés záróelemeként októbertől lesz mindenkinek hozzáférhető. Az iroda interaktív elemeivel ki tudja szolgálni a Sopron-Fertő és a Bécs-Grác térségből Kőszegre érkező vendégeket is. A Kőszegen megszálló vendégek a szomszédos osztrák és szlovén területekre, valamint a történelmi Felső-Őrség térségeibe is ellátogathatnak – kínálatuk is fellelhető lesz az irodában. A Tourinform homlokzatán látható galéria-ablakban időről időre otthont adnak alkotóknak egy-egy képük, szobruk időszaki kiállítására.

Az átadón Bakos György, az Írottkő Natúrparkért Egyesület elnöke a szervezet közel negyedszázados történetéből négy dátumot emelt ki: 1997 áprilisát, a megalakulás hónapját, a 2001-es évet, amikor az önkormányzat úgy döntött, hogy az egyesület vállalja fel a Tourinform működését, 2017-et, amikor turisztikai menedzser kezdett dolgozni és az idei évet, amikor friss, elegáns, modern irodát tudnak átadni a közönségnek. Egyúttal az együttműködések fontosságát hangsúlyozta, valamint, hogy brand lett a natúrpark és az ott létrehozott termékek. Végül név szerint megköszönte kollégái munkáját, erőfeszítéseit a megújult Tourinform-irodáért.

Kőszegre mindig örömmel jön – ezt már Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára mondta köszöntőjében. A várost Magyarország egyik legkülönlegesebb ékszerdobozának nevezte, majd utalva a két tavaly megnyílt szállodára, a Kisfaludy-programban felújított panziókra és a magánházakra, úgy fogalmazott: Kőszeg készen ál arra, hogy turisztikai értelemben el tudjon rugaszkodni. Arról is beszélt, hogy az idén a korábbinál jóval több, mintegy 20 milliárd forint áll a pályázók rendelkezésére azon a területen, amiért felel.

Básthy Béla polgármester azt emelte ki – Kőszeg turizmusának íve van, amely most egy platóra ért, ahonnan jó szétnézni. A kőszegi vendégvárásnak, turisztikai együttműködésnek jelentős hagyományai vannak – ezek a sajátosságok – a családiasság, az otthonosság, a kisvárosiasság, az intimitás – visszatükröződnek a megújult Tourinform-irodában is, természetesen professzionális módon tálalva. Arra is emlékeztetett, hogy az iroda felújításának projektje szerepelt a KRAFT-programban – egy 300 millió forintos program 50 milliós egységét képviselve. Mint mondta, a projektben abból indultak ki, hogy Kőszeg tele van kincsekkel, rejtett vonzerővel. A céljuk eljuttatni az embereket e kincsekhez: aki betér az irodába, olyan érzéssel távozzon, hogy még sok dolga van Kőszegen és a környéken.

Végül Győrffy Gábor turisztikai menedzser mutatta be részleteiben a megújult irodát.

Kiemelt képünkön: Szalay-Bobrovniczky Vince, Básthy Béla és Bakos György az átadón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában