egyeztetés

2021.05.03. 07:00

Parkolókat terveznek a büki vasútállomásnál

Parkolóhelyek kialakításáról egyeztetett a napokban a büki városvezetés és a GYSEV.

Bakos Ágnes

Fotó: Bakos Ágnes

Régen errefelé ment ki egy iparvágány Csepreg felé, a sín végét itt lehet látni – mutatta a vasútállomás mögött dr. Németh Sándor polgármester. Felszedik a még meglévő vágánydarabot, itt folytatnák a P+R parkolók építését, amire már szükség van, hiszen egyre nagyobb forgalmat bonyolít a büki vasútállomás. – Egyre többen jönnek a környékről autóval, leteszik itt a büki állomáson a gépjárművüket, és mennek tovább munkahelyre, iskolába vonattal – mondta. A parkolóhelyek bővítésével együtt út is készülne: a mostani, vasútállomásra vezető úttal csaknem párhuzamosan a Petőfi utcától, a régi vasúti nyomvonalon. Az elképzelésről a napokban tartottak online egyeztetést a GYSEV vezetésével – számolt be a polgármester.

Úttervezők dolgoznak a terv pontosításán, azt a vasúttársaság és az önkormányzat közösen valósítaná meg. Az építkezés költsége majd a tervezés után lesz látható, az viszont biztos, hogy uniós forrást remélnek a kivitelezéshez.

Kiemelt képünkön: Az állomás mögött lennének parkolók, mutatta a polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában