Korszerűsítés

2021.05.07. 14:00

Szépül a sárvári Kertváros

Az elkészült Eperjes utcában tartott bejárást Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester, dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterek. Az útburkolat, a járda, a kapubejárók 88 millió forintból újultak meg.

Pajor András

Fotó: Pajor András

Az Eperjes utca felújításához 40 millió forintos támogatást biztosított a Belügyminisztérium.

– Az Eperjes utca már a 15. utca Sárváron, amelyet a Kertvárosban korszerűsíteni tudtunk. Azt gondolom, ha az itt élők rátekintenek az eredményre, akkor joggal lehetnek elégedettek – jelentette ki Ágh Péter.

– A csapadékvíz-elvezetés ebben a projektben nem szerepelt, mert egy utca vízelvezetését önállóan nem lehet kezelni – húzta alá Szabó Zoltán.

Az önkormányzatnak az a terve, hogy egy átfogó pályázattal az egész Kertváros csapadékvíz-elvezetését megoldja, ennek a műszaki előkészítése, terveztetése már zajlik.

– Nagyobb esőzések esetén az Eperjes és az Ungvár utca sarkán összegyűlik az esővíz, amelyet – átmeneti megoldásként – a másik oldalra vezetünk át egy szikkasztóárokba. Azon dolgozunk, hogy ne csak az Eperjes utca problémája oldódjon meg, hanem az egész Kertváros megújuljon – erősítette meg Szabó Zoltán alpolgármester.

Kiemelt képünkön: A felújított Eperjes utcában Szabó Zoltán, dr. Máhr Tivadar, Ágh Péter és Kondora István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában