Kombinált tanulás

2021.05.24. 13:00

Új trendek a digitális dolgozói képzésben

A cégek felgyorsult digitális átállása magával hozta az online dolgozói képzések széles skáláját. Az eltérő technikák kombinálására ad lehetőséget a kombinált tanulás, míg a mikrotanulás a tananyag Z generáció igényeihez is passzoló elsajátítását segíti.

Vas Népe

Fotó: Shutterstock

A több mint egy éve tartó otthoni vagy hibrid munkavégzés rákényszerítette a cégeket a gyorsabb digitális átalakulásra. Nagy előny, hogy az eddigi offline tanulási módokat online eszközökkel lehet továbbvinni – mondta Végh József, a K&H HR vezetője. „A járvány előtt is nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy lehetőséget adjunk a kollégáknak a fejlődésre. A pandémia elején még tapasztaltunk kételkedést az online készségfejlesztő tréningek irányába.

A kollégák azonban mostanra nagyon nyitottak – összegezte tapasztalatait. A digitális képzéseknek három variációja is szerepet kap a tréningekben. Az önállóan elsajátítható e-learning tananyagok mellett vannak közösségi online képzések és interaktív programok is. Ezeket a tanulás különböző szakaszaiban érdemes alkalmazni. A másik trend a mikrotanulás: a tananyag részletekre bontásával egyszerűbben elsajátítható a tananyag. A munkarutinba beilleszthető „tanfalatok” a Z generáció által megszokott folyamatos információáramlást is lehetővé teszik.

Kiemelt képünkön: A cégek digitális lehetőségei kiszélesedtek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában