Lányok programoznak

2021.06.18. 07:00

A bolyais Kelemen Anna online a svájci diákolimpián

Bolyais diák is van a Lányok Európai Programozási Diák- olimpia versenyzői között: Kelemen Anna bejutásának köszönhetően a magyar csapat a vasi megyeszékhelyről kapcsolódott a nemzetközi versenyhez.

Merklin Tímea

20210617 Nemzetközi Matematika Diákolimpián vett részt a Bolyai iskola egyik diákja Kelemen Hanna, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A pandémia miatt fel sem vetődött, hogy a diákok kiutazzanak Svájcba, az online kapcsolódást az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatóhelyettese, Bogáthné Erdődi Judit szervezte, a helyet a versenynapokhoz az egyetem szombathelyi campusa adta. A diákolimpia előválogatóján Kelemen Anna a legjobb négy között jutott be a magyar csapatba, amelyben még két erdélyi és egy budapesti középiskolás lány van, egyénileg versenyeznek, de az eredményük összeadódik. Hétfőn volt a próbaverseny, szerdán és pénteken van a megmérettetés.

– Kedden Kőszegre, csütörtökön az Őrségbe kirándultak a résztvevők, akiket egy felnőtt csapatvezető és egy erdélyi pedagógus kísért – tudtuk meg a heti programot is szervező Bogáthné Erdődi Judittól. – Kelemen Anna kérte, hogy a magyar csapat Szombathelyről kapcsolódhassék a diákolimpiá­ra, mert nem akart lemondani az utolsó hét élményeiről, a végzősök eseményei­ről, elsősorban a ballagásról.

A bolyais diák elmondta: óriási dolog, hogy bejutott a diákolimpiára, amelynek idejére – habár szombathelyi – őt is beköltöztették társaival együtt egy hotelbe ismerkedés és csapatépítés céljából. Így nyaralni ment a saját városában, és elképzelhető, hogy a hasonló érdeklődés tartós barátságokat szül.

Kiemelt képünkön: A szombathelyi Kelemen Anna is versenyben van

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában