Ülés

2021.06.29. 07:00

A városházán ül össze a celli képviselő-testület

A veszélyhelyzet idején meghozott polgármesteri döntésekről is beszámolót hallgatnak meg június 30-án, szerdán a képviselők: ismét a városházán ül össze a testület.

Ölbei Lívia

Fotó: VN-archív

A pandémia okán országosan elrendelt veszélyhelyzetben múlt év november 4-étől az idén június 15-éig a települési polgármesterek gyakorolták az önkormányzati képviselő-testületek feladat- és hatáskörét. Az enyhítések révén most már újra összeülhetnek a képviselők, a celldömölki városházán szerdán 15 órakor kezdődik meg a testületi ülés.

A képviselők a közbiztonság helyzetéről hallgatnak meg beszámolót, az előadó dr. Nagy Ákos rendőr alezredes, kapitányságvezető. Fehér László polgármester ad számot a veszélyhelyzetben hozott polgármesteri döntésekről. Határoznak a képviselők a Kemenes Vulkánpark alapító okiratának módosításáról is. Bár a vulkánpark megkapta a muzeális intézmény besorolást, sem a muzeológusi munkakört nem sikerült betölteni, sem normatív támogatás nem érkezett, úgyhogy kérték a besorolás visszavonását. A visszavonás megtörtént, a vulkánpark tevékenységében a szórakoztatásra és a szabadidős tevékenységre esik a legnagyobb hangsúly; főleg, hogy egy uniós pályázat révén vasúti tematikájú látogatóközponttal bővül.

A testületi ülésen szó lesz még egyebek mellett parkolók kialakításáról (Király János utca), a helyi buszközlekedésről, a lakossági sütőolaj begyűjtéséről, a Kemenesaljai Mentésügyi Egyesület támogatásáról. Az augusztus 20-án esedékes kitüntetésekről zárt ülésen születik döntés.

Kiemelt képünkön: Bővítés várható a vulkánház körül

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában