ideiglenes állapot

2021.06.02. 07:00

Átmeneti otthonába költözött az őriszentpéteri művelődési ház

A Szikszay Edit Művelődési Ház felújítása miatt az őrségi vadászati kiállítás épülete lett az újranyitás után a programok szervezésének a bázisa. Ebben a sajátos helyzetben felértékelődtek a szabadtéri helyszínek.

Gyöngyössy Péter

Fotó: VN-archív/SZP

Még javában zajlik Őriszentpéteren a művelődési ház felújítása. A nyílászárók cseréje már megtörtént, jelenleg a burkolatok megújításán dolgoznak. Ezért az intézmény munkatársai ideiglenesen átköltöztek az őrségi vadászati kiállítás tavaly átadott épületébe. Itt működik most a könyvtár is. Ez a helyzet egészen augusztus 31-éig áll fenn.

Ezt már Breszkócs Csilla igazgatótól tudjuk meg, aki hozzáteszi: már tavaly sok ezren voltak kíváncsiak a vadászati kiállításra. A mostani pünkösdi hétvége pedig megmutatta, hogy az idén is jó szezonnak néz elébe a különleges tárlat. Gömbös Mátyás helyi vadász körülbelül két évtizede az egykori magyarszombatfai iskolában állította ki magángyűjteményét, amely a hazai trófeákon kívül erdélyi és afrikai vadászatok emlékeit is bemutatja, izgalmas leírásokkal. A kiállítás tavaly költözött át Őriszentpéterre, a mintegy 200 négyzetméteres új kiállítótérbe.

Az épület mögötti kis udvar kiváló helyszínnek bizonyult a szabadtéri foglalkozásokhoz. Előzetes egyeztetéssel a gyűjtő szívesen tart élő tárlatvezetést a kiránduló csoportoknak. Az intézmény interaktív játékokkal is felkészült a látogatók fogadására.

A művelődési ház hagyományos programjait is megtartják. Készülnek a pedagóguspiknikre a parkerdőben június 7-én. A vetélkedőkkel megtűzdelt napot közös vacsora zárja. A gyermeknapi program ezúttal június 13-án lesz a sportpályán, vetélkedőkkel, kézműves-foglalkozásokkal, tűzoltó-, rendőr- és mentőautó-bemutatóval.

Kiemelt képen: Újra fogad látogatókat a kiállítás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában