fejlesztés

2021.06.03. 11:30

Az 50 lépcsőfok már a múlté – A posta épületébe költözik a velemi orvosi rendelő

A kormányzati támogatásoknak köszönhetően az elmúlt néhány évben több mint 200 millió forint értékben valósultak meg fejlesztések a kőszeghegyaljai településen.

Gyöngyössy Péter

Fotó: Ohr Tibor

Ágh Péter országgyűlési képviselő Velemben tájékozódott a befejezés előtt álló és hamarosan elkezdődő fejlesztésekről.

– A kormány Magyar falu programja révén Velemben is több sikeres fejlesztés valósul meg – mondta el Ágh Péter. – Ennek köszönhetően 30 millió forint értékben jelenleg is folyamatban van az új orvosi rendelő kialakítása, amely az eddiginél sokkal komfortosabb ellátási helyszínt eredményez. Egy másik pályázat mintegy 3 millió forint értékben orvosi eszközök beszerzését tette lehetővé. Mindezen túl a tervek szerint nyáron indulnak a tornaszobával kap

csolatos munkálatok a Magyar falu program 11 millió forintos támogatásának köszönhetően – tájékoztatott a képviselő.

A helyszíni bejárás a Stirling-villát is érintette. Mint Bakos Lászlótól megtudtuk, a beruházás műszaki átadása megtörtént, júniusban tervezik az átadó ünnepséget. A TOP több települést is érintő pályázatából mintegy 165 millió forint jutott a villára. Egyelőre az épület alsó szintje készült el. Hamarosan újra turisztikai rendezvények helyszíne lehet az épület. A polgármester bízik benne, hogy lesz majd forrás az emeleti szálláshelyek megújítására is.

– Mérföldkő a település életében az új orvosi rendelő létrejötte – hangsúlyozta Bakos László. – Eddig csak orvosi szobánk volt a polgármesteri iroda mellett, amit csak mintegy ötven lépcsőfok leküzdésével lehetett megközelíteni. A volt posta épületében 21. századi minőségben nagyjából egy hónap múlva készül el a felszerelt orvosi rendelő, ahol helyet kap a felnőtt és a gyermek háziorvos is. Mozgáskorlátozottak számára is kényelmesen megközelíthető egészségügyi intézmény jön létre. A nyári leállás alatt valósítjuk meg az óvoda felújítását. Burkolatot cserélünk, megújulnak a bútorok, és egy teljesen berendezett tornaszoba is készül. Mindez saját erőből soha nem valósulhatott volna meg – hangsúlyozta a településvezető.

Kiemelt képünkön: Az egykori postaépület előtt Bakos László és Ágh Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában