gyereknap helyett juniális

2021.06.06. 15:42

Gyermekjuniálist tartottak Sárváron – A Nádasdy-vár egész területén zajlottak a programok

A Nádasdy-várban tartott gyermekjuniálison megjelent Bubó doktor, a csokigyáros, a bűvész, a Varnyú Country, majd este a dalok szárnyán szálltak a slágerek.

Pajor András

Interaktív játék Charley és a Csokigyáros közreműködésével a sárvári gyermekjuniálison

Fotó: Pajor András

Az egész napos színes programok a népi játszóparktól egészen a környezetvédelmi játékos kiállításig terjeszkedtek a vár különböző helyszínein. Az eseményeket nemcsak a fennálló szabályok, de némileg az időjárás befolyásolta.

– Sárváron nem gyereknapot, hanem gyermekjuniálist tartunk. Ilyenkor az egész vár területén zajlanak a programok – mondta el Molnár Andrea, a Nádasdy Kulturális Központ közönségkapcsolati munkatársa. Aki hozzátette, hogy a juniális programjai ezúttal is ingyenesek voltak, de a látogatók belépése a hatályos járványügyi intézkedések figyelembevételével történt.

Interaktív játék Charley és a Csokigyáros közreműködésével a sárvári gyermekjuniálison
Fotó: Pajor András

Egy népmese feldolgozással kezdődött a színpadi program. A kényes királylány történetét adta elő a Pódium Színpad, a tapsot megvárva eleredt az eső. Aztán a Doktor Bubó rajzfilmalakját megelevenítő második színjátékra és a többi délutáni programra már odébbálltak a felhők.

Kora este a Varnyú Country gyermekelőadására került sor daltanítással és táncversennyel. A juniális zárásaként a gyerekek mellé ültek a szüleik is, hisz a Dalok Szárnyán címmel hazai és külföldi sztárok slágerei csendülnek fel énekkel és élőzenével a Mispro Produkciós Iroda bemutatásában.

Június első vasárnapján tért vissza – az érvényben lévő korlátozások mellett – a Nádasdy Kulturális Központ megszokott nyári rendezvénykínálatának utolsó részlete is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában