visszatekintő

2021.06.20. 20:00

Horváth József „Joz” járt szerkesztőségünkben, Eb-n a magyarok, felelőtlen körmendi anyuka, motorozás közben állt meg a szíve – Ez történt az elmúlt héten Vas megyében

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Budapest 20210619 Labdarúgás EURO2020 foci EB Magyarország Franciaország Foto: Nemzeti Sport Szabó Miklós

Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Szerkesztőségünkben járt a roma rákkutató, Horváth József „Joz”

Horváth József molekuláris genetikával foglalkozó kutatóbiológus. Ő a „roma rákkutató”, akit szárnyára vett a hírnév, és aki aztán megtanulta tudatosan használni a médiát. Mélyszegénységből jött, most 33 évesen a Teremtőtől kapott tehetséggel az általa mutatott irányt követi: segít az embereknek megváltoztatni az életüket. A vele készült interjút ITT olvashatják.

Fotó: Szendi Péter

Pályán a magyarok a labdarúgó Európa-bajnokságon

Megkezdte szereplését Marco Rossi legénysége a kontinensviadalon. A portugálok ellen 80 percig kiválóan tartotta magát a nemzeti 11, ám végül érvényesült a papírforma. A találkozót rengetegen kísérték figyelemmel szombathelyi közösségi tereken, sörözőkben. Pár nappal később, szombaton azonban már fittyet hányt a papírformára a válogatott, amikor Fiola góljával 1:1-es döntetlent sikerült elérni a regnáló világbajnok franciák ellen.

Fotó: Horváth Balázs

Alkoholista férfi zaklatja a lakókat egy szombathelyi társasházban

Elkeseredett olvasó keresett meg bennünket, lapunk segítségét kérve. Panaszosunk azt is leírta, hogy a házban évek óta jogtalanul lakik egy alkoholista férfi, aki heti rendszerességgel zaklatja, bántalmazza az ott élő embereket. Többször szóltak már az önkormányzat szociális és lakásbizottsága elnökének és a helyileg illetékes képviselőnek is, de semmi nem változik. Ellátogattunk a helyszínre, a részletekről ITT tájékozódhat.

Sajtoskál a legvonzóbb Vas megyei település, míg Szombathelyen csökkent a népesség

Vas megyében több, komolyabb ingatlankínálattal rendelkező településen lettek többen, így Bükön, Csepregen, Toronyban, Meggyeskovácsiban, de leginkább Sajtoskálon, ahol több mint hét százalékkal nőtt településen élők száma. A helyi sajátosságokról a polgármestert, Haller Imrét kérdeztük.

Napokra hagyta egyedül kislányát egy nő Körmenden, amíg ő elment az új párjához

Az iskola értesítette az édesapát, aki hazasietett, azonban napokig nem volt pénzük, mert a vádlott a saját munkabérén túl magával vitte az apa október havi keresetét és a családi pótlékot is. A részleteket ITT olvashatja.

Kitálalt a szomszéd: visszatért Törőcsik Mari nevelt fia Velembe

A szomszéd boldogan mesélt Son gyerekkoráról, és hogy mikor volt szerinte a legboldogabb a színésznő. Erről szóló cikkünket ITT találja.

Motor és személyautó ütközött Sében

A balesetről bővebben ITT írtunk.

Fotó: Horváth Balázs

Megállt a szíve motorozás közben Szombathelyen, civilek élesztették újra

Az esetnek szerencsére volt szemtanúja, aki azonnal segítséget hívott, és mivel a férfi pulzusa nem volt érzékelhető, egy másik járókelővel megkezdték az újraélesztést, miközben mentőt hívtak. Erről bővebben ITT tájékozódhat.

Fotó: Horváth Balázs

Panasz: az Újvilág utcában húsz akna van, de csak tizennégynek lett új zárólapja

Kovács József olvasónk panaszolja, hogy az Újvilág utca 32. szám alatt lévő háza előtt a csatornafedél túl hangosan zörög, ha rámennek az autók, s még éjszaka is felriad. Szeretné kicseréltetni, de nem tudja elintézni. Utánajártunk az ügynek, amelynek részleteit ITT találja.

Fotó: Unger Tamás

Megnyílt a 7. Nemzetközi Textilművészeti Triennálé Szombathelyen

A Szombathelyi Képtárban megnyílt a Hetedik Nemzetközi Textilművészeti Triennálé, amely egyben az intézmény felújítás utáni első programja. Az eseményről szóló beszámolónkat ITT találja.

Fotó: Unger Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában