Kordon, költségek, kultúra

2021.06.30. 07:00

Idén összesen csaknem 60 millió forintot fordít Szentgotthárd a kulturális életre

Az erről szóló megállapodást Huszár Gábor polgármester és Hrabovszky-Orth Katinka, a Pannon Kapu Kulturális Egyesület vezetője írta alá.

Polgár Patrícia

Fotó: VN/Sztg. város

A városi kulturális életet hoszszú évek óta a Pannon Kapu Kulturális Egyesület szervezi az önkormányzattal kötött közművelődési megállapodás alapján. A feladatok ellátását a város finanszírozza, az aktuális megállapodás szerint évente megközelítőleg 39 millió forintból. Az összeg fedezi többek között az egyesületnél foglalkoztatottak bérét és a színházépület üzemeltetésével járó kiadásokat is.

– A járvány okozta rendezvényszünet a végéhez ért, újraindultak Szentgotthárdon is a programok. Annak érdekében, hogy minél színvonalasabb események valósulhassanak meg a városban, a polgármester döntése alapján az év hátralévő részére további 18 millió forintos rendezvénykeretet bocsát az önkormányzat az egyesület rendelkezésére – áll az önkormányzati közleményben. Nem csupán a programszervezésre, de a technikai háttér megteremtésére is kiemelt figyelmet fordít az önkormányzat.

A városi rendezvények infrastrukturális oldala az elmúlt években jelentősen fejlődött. Idén a kulturális egyesület kezdeményezésére kordonokat szereznek be, több mint 4 millió forintos önkormányzati keretből. Most különösen nagy ennek a jelentősége az aktuális egészségügyi rendelkezések miatt, de a kordonok jelentik az előfeltételét a szabadtéri rendezvények esetében a jegyköteles programok megszervezésének is. A kordonok beszerzése, ha bérbe adják, akár még bevételt is hozhat a városnak.

Kiemelt képünkön: Huszár Gábor polgármester és Hrabovszky-Orth Katinka írta alá

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában