lehetőség

2021.06.19. 07:00

Ingyenes, több mint 150 órás informatikai kurzuson vehetnek részt a hölgyek

Nőknek indít ingyenes online informatikai képzést júliusban a Green Fox Academy, A Hello IT! for Women kurzuson öszszesen 300 résztvevő szerezhet piacképes tudást.

MTI

Fotó: Shutterstock

A kurzus a Work in Tech nemzetközi program része, és nőket segít abban, hogy saját vállalkozásukat digitális alapokra helyezzék, új karriert indítsanak vagy megalapozzák további tanulmányaikat az informatika területén. A 2–4 hónapos programra 18. évüket betöltött, középszintű angol nyelvtudással rendelkezők jelentkezhetnek. A kurzus részidős, akár munka mellett vagy kisgyermekkel otthon töltött idő alatt is elvégezhető. A program több mint 150 órányi tananyagát a Google szakemberei fejlesztették ki. Az akadémia mentorai segítik a hallgatókat, pszichológusai készségfejlesztő tréninggel és elhelyezkedést támogató workshoppal egészítik ki a tanultakat.

A közleményben kiemelték: a magasabb szintű informatikai tudás elsajátítása az egyik legjobb befektetés a jövőbe. Egy kutatás szerint a felnőtt magyar lakosság csupán negyede rendelkezik az alapvető ismereteket meghaladó digitális készségekkel, és közöttük alacsony a nők aránya. Az infokommunikációs területen dolgozók egytizede nő Magyarországon, tették hozzá. Az INCO Academy – Work in Tech képzési program a különösen sérülékeny csoportokba tartozók számára nyújt segítséget: Európa 17 országában 9500 embert segítenek társadalmi és gazdasági helyzetének stabilizálásában. A Green Fox Academy Magyarország 2015 októberében kezdte el junior programozók képzését.

Kiemelt képünkön: A tanfolyam részidős, akár munka mellett is elvégezhető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában