Civil sajtóreggeli

2021.06.09. 07:00

Jövő csütörtökön elstartol a 8. Savaria Filmszemle

Újra élőben, a Márk Rosariumból jelentkezett a Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ civil sajtóreggelije.

Tóth Kata

Civil sajtóreggeli, 20210608, ut, Acsád, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Gombos Kálmán, a Vasi Vándorok Sportegyesület elnöke nyári teljesítménytúráikat ismertette: június 26-án, szombaton fejlámpával vághat neki a hegyeknek, aki vállalkozik a Kőszegi Csillagok éjszakai túráira 20, 10 és 5 kilométeren.

Emlékév tiszteleg a 145 éve született katonatiszt, Lehár Antal előtt: ő volt az 1918. március 3-án megalakult 106. gyalogezred parancsnoka. Programjaikról Fülöp András, a Grádics Egyesület elnöke beszélt.

A 8. Savaria Filmszemle programjait Bakó Béla, a Savaria Filmakadémia Egyesület alelnöke ajánlotta. Június 17-étől a moziban három napon keresztül vetítik a nevezett filmeket – ingyenesek a vetítések. Konferencia kapcsolódik a szemléhez 18–19-én, szombaton díjátadóval, gálával zárnak.

Nappali foglalkoztató létrehozását tervezi enyhe fogyatékkal élő fiatal felnőttek számára az Arton Alapítvány. Kozma Zoltán beszélt a megálmodott farmról, ahol a közösségben végzett munka adja az alapot. A tervezett nyitás: jövő szeptember.

Márk Gergely rózsanemesítő életművét hivatott megőrizni és továbbvinni a Márk Rosarium. Házigazdaként a rózsakertet 2013 óta építő Pócs Margit köszöntötte a vendégeket.

Kiemelt képünkön: Civilek – ezúttal az acsádi rózsakertben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában