2021.06.23. 07:00
Még küldhetnek be recepteket! – Idei szakácskönyvünket ismét Olvasóinkkal szerkesztjük
Már rengeteg recept érkezett a Mediaworks megyei napilapjainak olvasóitól az idén ősszel megjelenő új szakácskönyvbe, de még mindig várjuk a család kedvenc ételeinek leírását. Ha szeretné, hogy az ön receptje is bekerüljön a kötetbe, küldje mihamarabb.
Fotó: MW
Mákos nudlit készített a 86 éves Barna Jánosné, amikor felkerestük otthonában. Eddig már több mint tíz receptet küldött be idén megjelenő albumunkba. Másoktól is folyamatosan érkeznek a receptek, amelyekhez, kérjük, mellékeljék portréfotójukat is. Barna Jánosné elmondta, a nudli egyszerűen elkészíthető, finom étel, egykoron mézzel és cukorral egyaránt édesítettük. – A mákot a tanya körül, a veteményesben termesztettük. Rengeteg akácfa virágzott, amelyeket kedveltek a méhecskék. Nekik köszönhetően méz is mindig rendelkezésre állt a nudlihoz – hangsúlyozta Erzsike.
Kiemelte, ez egy krumplis tészta, amely hasonlít a gombóchoz. A főzést pedig nagyapjától tanulta, aki gulyásként dolgozott. Így nem csoda, hogy a gulyáslevest kiválóan készítette, amit ő is elsajátított. Ma is az a legfontosabb, hogy a hagyományokat őrizzék meg az utódok, egyúttal használják az új trendeket, technológiai eljárásokat.
Markos Mária éppen ebédet főzött, amikor felkerestük. Zöldborsófőzeléket készített, és mellette pácolt pulykát sütött roppanós zöldségekkel, a tetején tojással, sajttal és tejföllel. Olvasónk a legszűkebb élbolyban szerepel eddig beküldött több mint húsz receptjével. – Örülök, hogy idén is megjelenik a szakácskönyv – emelte ki. – Miként az előzőekben, úgy biztosan ebben a kiadványban is mindenki talál majd több olyan receptet, amely felkelti az érdeklődését, és elkészíti ennek alapján az ételt. Én is sokszor megteszem, tanulok a többiektől.
Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, az album lektora elmondta, több olvasó a séfekkel készítheti el majd finomságát a szakácskönyv konyháján. A többi ételt is lefőzik, a süteményeket megsütik a mesterek. Aki az albumban megjelentek szerint alkotja meg ételét, azt kell kapnia, amit a recept ígér, amit a színes fotó mutat.
Kiemelt képen: Markos Mária örül, hogy idén is megjelenik a szakácskönyv