indul a móka

2021.06.24. 11:30

Megnyitotta kapuit a karitász nardai gyermekbirodalma – fotók

Nyolc héten át mintegy 1500 gyermeknek biztosítanak felhőtlen nyári kikapcsolódást a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász táborában – napközis rendszerben. A hivatalos megnyitót szerdán tartották.

Cseh-Egyed Bernadett

20210623 Karitász tábor megnyitó, Narda, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Két hatalmas ugrálóvár, trambulinpark, kosárpalánk, focipálya, csocsóasztal és lengőteke – a többi közt ezek a játékok várják a nardai plébánia gyermekbarát, akadálymentes udvarán a kis táborlakókat. Többen mesélik: nem először járnak itt, de mindig szívesen visszajönnek.

Népszerűek a kézműves-­foglalkozások, a lovaglás és az íjászat is. Másfél évtizede már, hogy a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a településen rendezi meg táborát, évről évre több érdeklődővel. Tuczai­né Régvári Marietta, a szervezet igazgatója lapunknak azt meséli, a koronavírus-járvány után úgy próbálnak segíteni a családoknak, hogy minden gyermeket befogadnak, több óvodás is érkezik az idén nagyobb testvérével. A tábor működését évek óta önkéntesek segítik, ebben az évben arra is ügyeltek, hogy már a Covid ellen beoltott személyek lássák el ezeket a feladatokat.

Hozzáteszi: adományokból bővültek és megújultak a játszóeszközök, és hátrányos helyzetű gyerekeket is vendégül látnak majd a nyár folyamán, hiszen nekik is kijár a nyaralás élménye. A legnagyobb produkciónak pedig Rákász Gergely július 23-ai koncertje ígérkezik. – Ha tehetjük, minden időt a szabadban, a jó levegőn töltünk a gyerekekkel. Nem feltétel, hogy hittanórára járjanak az ide jelentkezők, de azt tudni kell, hogy mi minden étkezés előtt és után imádkozunk. Itt rosszat senki nem tanul, itt minden a szeretetről szól – fogalmaz.

Erre biztatta a táborlakókat dr. Székely János megyés püspök is a nyitó szentmisén. – A jó szívből jó gyümölcsök születnek – hangsúlyozta, majd arra kérte a gyerekeket, civakodás helyett segítsék egymást. Bemutatkoztak azok a kispapok is, akik a következő nyolc hétben részt vesznek majd a tábor életében, a gyerekek pedig – lelki útravalóként – egy-egy rózsafüzért kaptak ajándékba.

Kiemelt képen: Tuczainé Régvári Marietta és Horváth Christopher az új lengőtekével játszik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában