Ikervári napok

2021.06.27. 12:53

Ölelkező Rába-völgye harmincadszorra – Köszöntötték a legfiatalabbakat is Ikerváron

Főzéssel, játékokkal és fellépők sorával várt mindenkit Ikervár, ahol szombaton tartották a harmincadik Ölelkező Rába-völgyét.

Budai Dávid

Köszöntötték a legfiatalabbakat is Ikerváron

Fotó: Szendi Péter

A járvány miatti bizonytalanság következtében egynapossá szelídült Ikervári napot, szombaton rendezték meg. Sorrendben ez volt a harmincadik alkalom, hogy az Ölelkező Rába-völgye elnevezésű rendezvény összehozza a falu lakóit és a környéken élőket. A délelőtt leginkább a főzés jegyében telt, de jutott azért idő megmutatni ki a legjobb pingpongban, vagy, hogy ki rúgja a legjobban a 11-est.

Köszöntötték a legfiatalabbakat is Ikerváron
Fotók: Szendi Péter

A kiállítás-megnyitóval induló délután aztán valódi programözönt hozott, így nem csoda, hogy a művelődési ház mellett felállított sátorba szép számmal érkeztek az érdeklődők. A hagyományoknak megfelelően Ikervár legifjabb polgárait is köszöntötték, akik voltak vagy harmincan, miután tavaly elmaradt a rendezvény, így az akkor születettek köszöntését is bepótolták.

Fehérné Cséve Erzsébet nyugdíjba vonult óvónő köszöntése
Fotó: Szendi Péter

Bepótolták aztán Fehérné Cséve Erzsébet nyugdíjba vonult óvónő köszöntését is, aki negyven éve kezdte a pályát Ikerváron és mindvégig hű maradt a településhez, egy percig nem dolgozott máshol, neki Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke adott át oklevelet. Az önkormányzat ezúttal is felajánlott néhány hordó sört és ezúttal is gondoskodott a kondérok hozzávalóiról, így mikor Opitz Barbi az X-Faktor hatodik szériájának győztese lépett színpadra, a hasára már nem volt gondja senkinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában