fejlesztések

2021.06.24. 07:00

Számos beruházás valósult meg az elmúlt időszakban Táplánszentkereszten

Terepbejárást tartottak a településen: a Magyar falu programból megvalósult fejlesztéseket mutatta be Perl János polgármester V. Németh Zsolt országgyűlési képviselőnek, miniszteri biztosnak.

VN

Járdafelújításra ötmillió forint pályázati támogatást nyert a község. A támogatáshoz az önkormányzat további 8,5 millió forint saját erőt tett hozzá. Ebből a pénzből a Fő utcában 265 méter térköves járdát építettek. Nagy öröm ez, hiszen a beruházás egy erősen hiányos régi járda helyén valósult meg. A felújított járda megtekintése közben V. Németh Zsolt kifejtette, azért preferálja a térkövezést, mert ha egy helyen meg kell bontani valamilyen okból, úgy lehet visszarakni, hogy a felület hibátlan marad.

Az országgyűlési képviselő a polgármester vezetésével a kultúrházba is ellátogatott, a közösségi színterek jelentőségéről szólva a helyi citerazenekar sikeres tevékenységére reflektált. A művelődési házat két pályázat segítségével sikerült felújítani. A Vidékfejlesztési programban elnyert 38 millió forintot az épület belső és külső felújítására fordították. A régi széntárolóból és raktárhelyiségből teakonyhát alakítottak ki. Kicserélték a nyílászárókat, megújultak a burkolatok. Kívülről hőszigetelést és új színezést kapott a ház. A Magyar falu programban elnyert 15 millió forint támogatásból a korszerűtlen gázkazánt egy energiatakarékos hibrid gáz-hőszivattyú kazánra cserélték. Ezzel együtt meg­újult a teljes fűtési rendszer, és az épületen napelemeket helyeztek el. A megtermelt villamos energia működteti a hőszivattyús kazánt.

Kiemelt képen: Perl János polgármester és V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő

Ezek is érdekelhetik