Falunap

2021.06.14. 14:00

Volt mit ünnepelni Kőszegdoroszlón – fotók

Bár mától sokkal lazább szabályok mellett lehet megrendezni a falunapokat, a kőszeghegyaljai településen a hétvégén tartották meg a programot. A részvétel feltétele a védettségi igazolvány volt, de a falu polgármestere nem aggódott, mert mint mondta, 90 százalékos a beoltottak aránya.

Gyöngyössy Péter

20210612 Kiss Abértné, Haramia Istvánné, Gaider Gyuláné adja áta a falunapi pörköltet Kutschi Józsefnek, Falunap, Kőszegdoroszló, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Kőszegdoroszlón az a mondás járja, hogy ha kevés az eső, csak egy jó falunapért kell fohászkodni, mert eddig akármelyik hónapban rendezték meg, mindig esett. Szombaton sem úszták meg eső nélkül, de ez nem szabott gátat a falubeliek jókedvének, hiszen utoljára majdnem két éve lehettek így együtt.

A faluház udvarán felállított sátorban ökumenikus istentisztelettel kezdődött a program, jelképesen hálát adva azért, hogy vége a járványnak, és újra együtt lehet a falu apraja-nagyja. Délelőtt a gyerekeké volt a terep: kézműves foglalkozások, arcfestés és egyéb vidám programok várták a kicsiket. Nem maradhatott el a tűzoltók habpartija sem. A nősök–nőtlenek focimeccs ezúttal 8-8-as döntetlennel végződött.

Joó Tamás polgármester elmondta, a falunap programját már novemberben megtervezték, a fellépők már akkor megvoltak. Persze minden csak feltételes módban. Mivel a településen magas az átoltottság, ezért nem kellett amiatt aggódni, hogy a védettségi igazolvány hiánya miatt sokan nem jönnek el. Láthatóan sokan akartak ott lenni a megye első falunapján.

A helyi vadásztársaság két vaddisznóval járult hozzá a közös ebédhez. Minden résztvevőnek bőven jutott a vadpörköltös ebédből, a felnőtteknek bor, a gyerekeknek üdítő járt és sokféle sütiből válogathattak.

A délután a kőszegszerdahelyi színjátszók előadásával kezdődött, majd a szerdahelyi Flórián Tűzoltó Énekkar következett; katonadalokat, bordalokat énekeltek. Vastapssal jutalmazta a közönség Kádár Hunor első osztályos kisdiák előadását. Petőfi Sándor Szeget szeggel című versét színészeket meghazudtoló beleéléssel adta elő. Ezután a lukácsházi Derű Néptáncegyüttes hölgyei perdültek a színpadra, hogy egy fergeteges karikázóval fokozzák a hangulatot. Ezután a Zora Horvát Énekkar következett. A tombola után sztárfellépőként Horváth Meggie-t, a falu szülöttét várták.

Az este hangulatát a Be-Jó együttes tűztánca fokozta, majd bállal folytatódott a falunap programja.

Kiemelt képünkön: Gaider Gyuláné adja a vadpörköltet Kutschi Józsefnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában