Nyugalomra vágynak

2021.06.10. 17:30

Zanati úti hajléktalanszálló: több mint 800 aláírást gyűjtöttek

Több mint nyolcszázan aláírásukkal fejezték ki elégedetlenségüket a Zanati úti hajléktalanszálló körüli állapotok miatt.

Tömböly Ágnes

20210518 Szombathely Pick lakótelep lakói tiltakoznak a hajléktalanszálló ügyében. Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

– Annyit szenvedett a környék lakossága a hajléktalanok miatt, hogy az itt élőknek egyszerűen elege van – nyilatkozták a City7 Magazinnak a Keleti Városrész Polgári Érdekvédő Egyesület tagjai. Dr. Lökkös Györgyné elmondta, tavaly nyáron adták át dr. László Győző alpolgármesternek azokat az íveket, amiken több mint nyolcszáz könyékbeli fejezte ki aláírásával elégedetlenségét, egyben mielőbbi megoldást sürgettek, mert szeretnének ugyanúgy hazaérni, mint mások. A helyzet úgy tűnik, egyelőre nem oldódott meg.

Az ügyben dr. Károlyi Ákos jegyzőhöz fordultunk, akitől megtudtuk, hogy 2021. január 1. és május 19. között a hajléktalanszálló környékén a közterület-felügyelet a közrend megőrzése érdekében majdnem 80 esetben indított szabálysértési vagy közigazgatási eljárást az elkövetőkkel szemben.

Az adott területeken a legjellemzőbb szabálysértések: a közterületi szeszesital-fogyasztás tilalmának megszegése, a koldulás, a csendháborítás, továbbá a köztisztasági szabálysértés – derült ki a jegyző válaszából.

Dr. Károlyi Ákos kitért arra is, hogy ideális esetben négy-hat közterület-felügyelő végez napi rendszerességgel fokozott ellenőrzést a teljes ipartelepi városrészen, de naponta legalább két alkalommal ellenőrzik és szankcionálják a jogsértő cselekményeket a hajléktalanszálló környékén.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot is kerestük az ügyben, hogy megtudjuk, hány alkalommal történt itt rendőri intézkedés, ám lapzártánkig nem kaptunk választ.

Kiemelt képünkön: Dr. Lökkös Györgynétől megtudtuk, tavaly nyáron adták át az aláírásgyűjtő íveket a városvezetésnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában