A találkozás öröme

2021.07.26. 07:00

A nagygeresdi, a kőszegpatyi és a perenyei falunapra is benéztünk (fotók)

Nagygeresden, Kőszegpatyon és Perenyében is falunapot tartottak szombaton. A települések lakói egy év kihagyás után találkozhattak újra ebben a formában.

Cseh-Egyed Bernadett, Tóth Kata

20210724 Ocho Macho és Olivérék a beteg kisfiú és szülei, Falunapi vígaságok Perenyén, Perenye, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Délelőtt sportversenyekkel kez­dődött, majd közös ebéddel folytatódott a falunap Nagygeresden. Németh Lajos polgármester köszöntőjében elmondta: a koronavírus-járvány miatt a rendezvények tavaly elmaradtak, de a fejlesztések folytatódtak. A jövőben is igyekeznek minden pályázati lehetőséget megragadni, ugyanakkor a közösségépítés szempontjából fontosak az ilyen és ehhez hasonló programok is. – Ezek az ünnepek kovácsolják a házakat faluvá – fogalmazott.

Mindenkinek jutott az ízletes pörköltből
Fotók: Cseh Gábor

Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője megköszönte mindenkinek a pandémia idején való helytállást, és beszélt a Magyar falu programról, amelyet a kistelepülések még élhetőbbé tétele érdekében indított a kormány.

Kőszegpatyon a főzésé volt a főszerep délelőtt, majd kulturális, zenés műsor szórakoztatta a közönséget, a többi közt könnyed operett- és nyári dallamok is felcsendültek.

Májerhoffer Attila polgármester elmondta, a tavaly ilyenkor bejelentett útfelújítás mostanra el is készült, továbbá támogatást nyertek a Kossuth Lajos utca rendbetételére is.

Szilinyi Arnold operaslágereket énekelt a kőszegpatyi rendezvényen

Ágh Péter ezen a falunapon is részt vett, beszédében kiemelte: a Rábapatyon élők büszkék lehetnek arra az összefogásra, ami a települést jellemzi. Szerinte ebből bárki erőt meríthet.

A szépkorúak – 60 év felettiek – köszöntésével kezdődött szombat délelőtt a perenyei falunap: a meghívottakkal együtt mintegy nyolcvanan gyűltek össze. Imre Viktória polgármester a járvány utáni újbóli találkozások lehetőségét emelte ki egész napos rendezvényükkel kapcsolatban. Délután ugrálóvár, arcfestés, kézműves foglalkozások, ügyességi játékok várták a gyerekeket a plébániaudvarban. DJ Joshua 77 szabadtéri diszkója után Rosta Géza érkezett műsorával.

Németh Topgun Norbert, az ismert vasi látványmixer és az Ocho Macho zenekar is évek óta szívükön viselik a kis Katona Olivér sorsát. A templom mögötti területen felhúzott sátor színpadán először Norbi látványos koktélshow-ja szerzett ámulatba ejtő perceket a közönségnek, az este fő attrakciójaként az Ocho Macho adott másfél órás koncertet. Most című új albumuk itt debütált. Olivér és családja meglepetéssel készült: egyenfellépőpólóban buliztak a zenekarral.

Kiemelt képünkön: Egyenpólóban az Ocho Macho és Olivér – mellette édesanyja, Imre Viktória és édesapja, Katona Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában