Pályázat

2021.07.13. 07:00

Megújul Celldömölkön két forgalmas utca

Sajtótájékoztatót tartottak a negyvenmillió forintos, belügyminisztériumi nyertes útfelújítási pályázatról.

VN

A pályázat azt a lehetőséget adta, hogy megújuljanak olyan utak a településeken, ahol helyközi vagy akár távolsági buszok, illetve helyi járatok közlekednek. Fehér László polgármester elmondta: a vasútállomáshoz közeli Dózsa György utca az egyik legforgalmasabb, a buszok ezen mennek befelé a központba; az utca végén található egy nagy parkoló, aminek a közelében iskolák vannak, sok diák buszozik. A másik utcán a helyi járat megy kifelé a Ság hegyre, eddig csak egy része volt helyreállítva.

– A pályázatot maximum 40 millió forintra lehetett beadni, nyertünk is, húszmilliós önrészt vállalva, így ez összesen 60 millió forintos beruházás lesz – fogalmazott a polgármester, és köszönetet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselőnek a pályázatban való közreműködéséért.

Hozzátette: az önrész előteremtése külön feladat. Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője kifejtette: a belügyminisztériumi nyertes pályázat révén két utca is meg tud újulni, egy a belvárosban, egy Alsóságon, és a jövőben is azon fog dolgozni, hogy Celldömölkön a közlekedés feltételei javuljanak.

– Ha a folyamatban lévő fejlesztésekre nézünk, látjuk, hogy több komoly lépés is ebbe az irányba mutat: zajlik egy 321 millió forintos vasútállomás-felújítás, folyamatban van a városon átvezető főút felújításának előkészítése – emelte ki Ágh Péter. Ez egy olyan projekt, amire külön is felhívtam a miniszterelnök figyelmét, az erről szóló döntés később meg is jelent a Magyar Közlönyben.

Azért tettem így, mert sokan megkerestek Celldömölkről ebben az ügyben. Ez az 1,3 milliárd forintos beruházás ki tudja elégíteni a celldömölkiek igényeit, és komoly állami forrásfelhasználást jelent. A napokban voltam Böröcz Miklósnál, a Magyar Közút NZrt. vasi igazgatójánál, akinek csapata adminisztratívan előkészíti ezt a projektet, és arról értesültem, hogy elkészültek a tervek, a beruházás szakaszolása, ennek alapján akár már ősszel elindulhatnak a munkálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában